Kvällen innan Milano

Ja nu sitter jag här även om jag har massor kvar att göra innan Milano.

Jag var på jobbet till halv sju då jag och Emma åkte till solariet för att bättra på brännan innan den stundande resan. På vägen till solariet sprang jag in på pizzerian för att beställa en pizza, har inte ätit pizza på många veckor och jag var fruktansvärt hungrig. Mötte upp Emma utanför solariet. Hon hade parkerat sin bil en bit bort eftersom en polis hade tagit hennes olagliga parkeringsplats.

Vi solade och fick underbara fräknar (vi är därmed snyggare än vanligt). Efteråt sa vi hej då och jag skyndade till pizzerian för att hämta upp min pizza. Jag kom dock på att kylan utomhus skulle frysa min pizza innan jag hunnit ta mig hem så jag slängde iväg ett sms till Andreas för att kolla om jag kunde äta hos honom. Han var passade nog påväg hem så jag sa till honom att skynda sig, efteråt fick jag dåligt samvete. Jag slängde i mig min pizza och pratade lite mardrömar med Andreas innan jag cyklade hem för att packa.

Kom hem och startade den aktuella ljudboken, Da Vinci Koden. Började med att fixa naglarna istället för att packa, hjälp vad löjligt det låter. Har nu i alla fall valt ut vilka kläder jag skall ha med. Upptäckte att mitt pass går ut om knappt tre veckor, hurra. Som tur är ingår Italien i något EU förbund vilket gör att jag endast måste ha pass för säkerhetsskull och inte som garanti för att få resa.

Phuuuuu. Typiskt mig. Måste packa klart.

Sanningen är den att om jag inte hinner blogga i morgon på morgonen så kanske jag inte bloggar på fem dagar. Jag skall försöka få tag på internet i Milano, men man vet aldrig.

GOTT NYTT ÅR!

Nej

Katastrofen är ett faktum. Mjölken är slut, jag kan inte göra gröt.

Skall jobba idag och jag har massor av saker att förbereda inför Milano. Hur skall det här gå. Jag vill äta frukost men det finns inget att äta. Skall skynda mig till jobbet och äta något där.

Vi hörs!


Julfirande, festande och släktträff

Jodå. Juldagen blev en riktig festdag! Jag, Födelsedagsbarnet Lollo och Emma, gjorde oss extra snygga och drog till Kärven. Vi fick stå en lång stund i kö och mina tår höll på att frysa bort. Väl inne fick vi köa igen för att komma till toaletten. En himla massa folk! Det är roligt att gå på kärven för att man känner så många som är där.

Vi efterfestade hos Berg. Mycket trevligt prat och god julskinka. Jag och Emma kom i säng vid klockan sex och gick upp igen strax efter elva för att åka till gbg och shoppa. Mellandagsrea som ni vet. Vi hämtade Lollo hos Simon.

Efter att ha kört runt en stund i gbg utan några missöden hände en riktigt rolig sak som jag tyvär inte får berätta utan endast nämner här för att jag själv inte skall glömma bort den. Men Emma är grym på att köra.
Var galet trött på fredagskvällen och hade en riktigt lugn och trevlig kväll.

Lördagmorgon var det dags att köra till Småland! Jag, mamma och pappa åkte vid halv tio och jag fick köra. Det gick riktigt bra hela vägen. Spelade memory med mina föräldrar och mormor i går kväll och somnade tidigt efter den uttröttande julhelgen. Idag var det dags för den klassiska släktrträffen och hela 57 släktingar var närvarande. Kusiner och kusinbarn, mostrar och morbröder. En mycket tröttsam fest eftersom man måste hinna hälsa och prata lite med alla. Men nu är jag äntligen hemma.

Min mobil är död och jag har ingen laddare, hu. Hur många dagar skall detta pågå? Jag ser början till en följetång. Följderna av att inte ha en mobiltelefon. Hjälp! Jag måste ju ha en till Italien. Attans.

Italien, Milano på tisdag!

Hos farmor och farfar

En lång dag hos farmor och farfar.

Fick övningsköra till Alingsås.

Hade tänkt skriva något långt och fint men hann inte, min syster spelar GH med lite vänner och själv har jag ett födelsedagsbarn att underhålla.

Vi hörs


Julen är här

Julen är här
Ja den är sannerligen här. Även om frånvaron av snö gör den svårare att ta för givet. För var jul som passerar blir det allt mer uppenbart att den aldrig varit självklar. Att julstämningen alltid varit något som jag själv frammanat genom alla förberedelser och förhoppningar.
I våra mörka länder
Att stjärnklara nätter få andas ut och se andedräktens ånga försvinna när den sakta stiger i det nattsvarta mörkret. Att få dansa runt på frostkalla gräsmattor med tunga varma kläder och känna kylan sticka i mina oskyddade kinder.
Kom låt oss ta varandras händer
Att samlas med sin familj. Att känna sig samlad, lugn. När jag fylls av förväntan och känner hur mycket jag faktiskt älskar min familj. Tiden då man anstränger sig till fullo för att inte bli arg, inte vara arg, på någon. Att få ta emot och ge till dem som betyder mest.
När julen är här
När julen äntligen är här och allt är som det brukar vara. När alla gör sitt bästa i att vara så snälla de förmår. När mörkret, kylan och hopplösheten fått oss att kura ihop oss, tända ljus och skapa en högtid som gör att vintermörkret inte känns bara fullt av väntan på ljus.

God Jul

God Jul! Mat, TV och sms

Nu är det äntligen jul! Kan du vissla Johanna går på ettan och jag sitter och halvtittar. Mamma klagar på att jag inte dukat färdigt.

Jag har skickat hur många sms som hellst. Skickade ett massutskick ala "Goda Julsmisk till dig och din snygga bror". Fick en del konstiga svar eftersom inte alla har en bror!

Katten Kotten är hellycklig, han har fått hur mycket mat som helst.


Det regnar.

God morgon

Ja det är sant.. jag har bara varit vaken i någon timma.

Har hunnit äta min frukostgröt, dricka mjölk, äta lite knäck och slå in endel julklappar. Nu sitter jag och tittar på en komedi på femman.

Dan före dopparedan.
..Snart Julafton!

Symaskin och de bästa "spela online"-sidorna

Låt: "En symaskin"
Melodi: "En busschaffuör"


En symaskin,
en symaskin
det är en maskin man sy yr iiii.
Och har man iiiiingen symaskin
då kan man iiiinte sy y yyy.

En symaskin
en symanskin
det är en sådan jag vill ha


Du nu ska jag sova. Vilket jag borde gjort för två timmar sedan. Jag är en sådan tönt som sitter och spelar onlinespel mitt i natten. Haha

Mina onlinespels favoriter:

http://www.zylom.com

http://www.popcap.com

http://www.nitrome.com 


Spela, spela, spela. Men gör det inte istället för att sova/plugga/äta eller ta hand om barn.

God natt!


En arbetsam dag

Idag har jag jobbat sedan klockan ett. Det var ganska mycket folk på ICA idag och jag har suttit i kassan en himla massa. Var knappt sjuk alls i morse men känner att förkylningen kämpat sig tillbaka under dagen. Nu skall jag bara ta det lungt resten av kvällen. Äta jordnötsringar och dricka mjölk.

Borde slå in alla julklappar också. Jag är så himla snål när jag slår in julklappar. Jag köper en massa etiketter och papper men sedan tänker jag på att hur fint jag än gör så kommer allt att slängas bort på några sekunder och då blir jag snål. Lättast vore att lägga allt i lådor som man kan återanvända år efter år, som på film! Så skall jag göra.. någon gång.

Jag tänker på min lön. Det är den som skall avgöra hur mycket pengar jag kan spendera i Milano (8 dagar kvar) och den kommer om två dagar.

Jag tänker på mellandagsrean. Skall ta reda på mer om den. Jag kommer antagligen att hinna shoppa upp min lön redan innan Milano.

Jag tänker på mini laptopen som jag skall köpa, mmmmmm.

Jag på filmkvällen hos Mattias.

IQ-test och Bilder; julgran, julbak och julkatter.

Har roat mig med att göra IQ-test efter det där programmet om barngenier. Jag gjorde två olika (för förstärka trovärdigheten hos resultatet tänkte jag) och fick nästan samma resultat: 127 och 126, moaha. Var det någon som tvivalde på att jag var intelligent? Hur mycket man kan tro på sådana här test kan disskuteras så jag skall inte vara kaxig.

http://www.mensa.se/index.php?option=com_content&task=view&id=138&Itemid=51
Här är en länk till mensas provtest. Gör det! Jätteroligt faktiskt.


Julstök. Blommorna jag fick på julavslutningen.


Julgranen!


pepparkakshuset som skall likna mitt hus, dock fortfarande odekorerat


Katten kotten, och pepparkakan Kotten.

Idag har jag alltså julbakat en hel del. Huset blev inte allt för lyckat eftersom taket blev skevt, men jag har haft förbannat kul så klaga inte!

I morgon skall jag jobba..

Hurra för videosamtal

Det är riktigt tråkigt med underbara vänner på andra sidan jordklotet men visst är det skitbra att man kan snacka över internet!

Sitter nu och tittar på när Gui och Douglas (som befinner sig i Brasilien) gör sig klara för att åka till Esqritorio.. är inte alls avundsjuk, inte alls!

Pepparkaksbak

Nu är det bannemig dags att ta tag i saker och ting. Kylskåpet är redan fullt med knäck och fudge men nu skall jag göra ett pepparkakshus, som skall se ut som mitt hus! Gud vilken fantasi jag har. Mina arkitektdrömmar startar med lego, kojor och pepparkakshus.

Jag är förkyld! Jag började dagen med gröt, ett kokt ägg, en imbumetin och en c-vitamin brustablett (underförstått: i ett glas vatten.)

Nu sitter jag och tittar på Harry Potter på TV. Tyvär är filmen dubbad så jag zappar mellan den och ett program om barn genier. Visst är det otroligt imponerande med 10 åringar som har en IQ på 170! Fast deras fixering vid att lyckas gör dem knäppa.

Vi hörs


Granhuggning och övningskörning!

Idag har jag blivit sjuk! Men jag har även hunnit med att ha en mycket soft och mysig förmiddag, att övningsköra och att vara med och välja ut en julgran.

Nu sitter jag och lyssnar på hur mamma pappa och min kusin Axel sitter i köket och pratar om ointressanta saker. Mamma skall strax göra spagetti och köttfärsås, mm.

Ikväll blir det filmkväll hemma hos mattias, vi blir väl en sex, sju stycken. Trevligt!

Snart är det julafton, men ingen snö.


Top model

Det är ett galet program. Sesong etusensjuhundrafemtio. Jag har precis ätit gröt. Det är så gott! Jag fattar inte hur jag kan tycka det.

Nu har jag faktiskt skitbrottom. Måste duscha och städa och fixa.

Vi hörs!

Julavslutning!

Nu är det alltså äntligen jullov! Äntligen.

I natt satt jag i köket och åt gröt klockan halv tre, när postbilen kom med morgonens tidning kände jag att det kanske var dags att gå och lägga sig.

Efter fyra timmars sömn var det dags att gå upp och ta sig till skolan, i tid för en gångs skull. Innan julspexet började fick jag blommor av rektorn (eftersom jag avgår som elevrådets ordförande) och efter det skulle jag önska alla elever godjul, ifrån elevrådet då.

Jag ljög ihop en historia om att rektorn hade tänkt avskaffa jullovet och att det var elevrådets förtjänst att vi fått jullov. Sedan sjöng rektorn en sång.

Julspexet var fantastiskt! Simon med sin sexpåse, Jessica med sin beskrivning av Hansson och Elvira som Anna-Greta. Jag skrattade så jag fick ont i magen. Eferåt lekte vi lekar och dansade genom hela skolan. Jag dansade så att svetten rann.

Nu sitter jag här och slappnar av. Skall kanske sova en stund. Sedan skall jag sola, duscha och städa. I kväll blir det film!

Inga lektioner och klippning

Jag försov mig i morse. Eller egentligen, räknas det som försovning när man medvetet lägger sig för att sova några minuter till? Jag sov 98 minuter till. Jag är helt enkelt ingen morgon människa. Det är underbart att få ligga kvar i sängen på morgonen och bara fortsätta sova tills man självmant vaknar, för att man är utvilad.

Missade årets sista Samhällslektion och den sista någonsin med Sofi efter som hon är mammaledig nästa termin. Jag kom till skolan lagom för att vara med på klassrådet som varade i ca 15 min. Efter klassrådet var det meningen att vi skulle ha vår sista naturkunskapslektion, men Tryggve ställde in den vilket betyder att jag har rast till 12.55.

Nu borde jag ta vara på tiden och skriva lite på mina ofärdiga uppsatser men trött och lat som jag är känns detta omöjligt. Jag skall fråga Tore om jag slipper ha engelska idag. Jag skall dessutom äntligen ha mitt möte med honom om mitt PA arbete.

Vid tre skall jag i alla fall klippa mig! Härligt skall det bli. Försöker leta efter en bild på en frisyr som jag vill ha, men antagligen så toppar jag bara. Någon som vet en bra sida med bilder på frisyrer?

I kväll kanske jag tittar på film med Andreas eller tar en promenad, just nu vill jag bara sova.

South Park

Tittar nästan varje natt på South Park på MTV. Haha, det är helt underbart.

Viktor har lärt mig att äta gröt, gud vad konstigt. Jag micrade precis havregryn och mjölk, gott!

Men nu skall jag vara onyttig igen och hälla upp ett stort glas sockerdricksjordbubbsjuice och gå in till mitt eget hus och kanske städa lite, lösa lite korsord och tillsist somna. I morgon skall jag klippa mig!

God natt!

Konstig rubrik

Kom på att jag ljög i rubriken i föregående inlägg. Det var Cissi som var förbannad. Men efter allt tjat den lektionen är det inte konstigt att man blir alldeles förvirrad.

Jag lade mig i soffan och somnade så fort jag kommit hem. Så skönt att få släppa allt och inte ha läxor och göra. Även om jag faktiskt har en massa saker som jag måste göra. Jag orkar helt enkelt inte.

Nu är mitt jullov relativt planerat. Jul firas hemma med familjen. Den tjugosjunde åker mina småsyskon till Särna och jag åker med mamma och pappa till mormor. Är hemma igen den tjugonionde och åker den trettionde till milano. Underbart!

Mamma är barnvakt till en liten tjej som älskar att sitta vid datorn och skriva, även om hon inte kan skriva. Så jag skall låta henne ta över här.

Någon som har några speciella planer över jul/nyår?

Vi hörs!

Jag är förbannad

Nu sitter jag och har fysik lektion.
Det är ett förbannat tjat och Gabba är fortfarande livsfarlig.
Vi väsnades så mycket vi kunde och fejkade en laboration varefter vi tog värden som en annan grupp i klassen fått. Sebastian säger att mina gula byxor ser ut som linjaler utan siffror.

Nu måste jag skriva. Björna säger att idag är det allt eller inget, laborationerna måste vara klara!

Haha

Julshopping och Titanic

Ännu en eftermiddag med julshopping. Hittade dock bara en present till min bror och ca femhundrasjutiotusen saker till mig själv (som jag såklart förbjöd migsjälv att köpa). Fick dessutom medges ej i en butik när jag väl tänkte handla åt mig själv. Det läskiga är att jag inte förstår hur pengarna kan vara borta.. får föra över nya, annars blir det ju aldrig färdighandlat med julklappar.

Det är i alla fall bara pappas julklapp kvar nu.

Tog återigen en mycket trevlig fika med Viktor och åkte sedan hem. Nu sitter jag och tittar på Titanic och båten håller på att sjukna.

Snart skall jag väl sova eller något!

Gabba och Blondin-Emma

Idag har jag haft en lektion, min sista svenskalektion med Maria någonsin!
Vi tittade klart på skräckfilmen och Richard var skiträdd.

Nu har jag suttit och FÖRSÖKT kommunicera med Gabba och Emma en stund, men Gabba är helt flippad.

Te2 Har flyttat ombokstäverna "Naturvetenskapligaprogrammet" på väggen så att det står "NV suger korv pitt".

Nu skall jag till gbg med Viktor.

Måndags mix

Vilken måndag det blev!

Visst, jag och Gabba skulle julshoppa idag. Oj vad bra det gick!

Jag skulle bara sova till klockan nio men sov till halv elva.
Halv elva, det var vid den tiden jag skulle varit på skolan och berättat för Tore om hur det går med mitt PA arbete (jag skall skriva en bok om min mormor!). Jag missade alltså mötet och min enda lektion, samhäll, för att jag var seg.

Det var meningen att jag och Gabba skulle ta 12 tåget till gbg men min syster hade kommit in på mitt rum på morgonen och snott fritidskortet, så det blev till att ringa runt efter ett sådant också.

När jag väl skulle åka till skolan så kom jag på att jag skulle vara med på lärarintervjuer under eftermiddagen! Så smart är jag. Jag smsade Gabba och ursäkta mig.

Satt sedan mellan klockan ett och klockan fyra och intervjuvade tre stycken tjejer som sökte vikariat som samhäll och religonslärare på min skola. Intervjuverna gick bra och efter att ha cyklat som en galning hem till Elvira och slitit hennes fritidskort ur handen på henne så cyklade jag som en dåre till stationen och kom som vanligt springande upp för trappan till perongen i samma sekund som tågdörrarna öppnades.

I gbg hittade jag en julklapp till min mamma och en till min syster. Vågar dock inte avslöja dem här, man vet aldrig vilka nyfikna ögon som läser min blogg!

Jag åt mat OCH fikade med Viktor och sedan åkte jag hem.

Haha. När jag kom hem så snöade det stora blöta flingor och jag cyklade genom Herrljunga med tungan utanför munnen och ihopknipna ögon. I hopp om att fånga en massa snöflingor på min tunga och för att slippa få snö i ögonen.

Det var allt. I morgon har jag bara en lektion, 14.50 HURRA.

godd

Godis och GH

Sverige tog silver i Innebandy VM. De förlorade! Så tråkigt att se.

Har kört Emma till Habbe där hon hämtade sin bil. Har fixat och trixat med min mors julklapp och nu sitter jag här och äter lakritsnappar och tittar på tv.

Snart kommer Mattias förbi och vi skall spela Gutar Hero. Synd för honom att han kommer förlora.

Lucia, tredje advent!

Hej igen!

Har haft en riktigt intensiv och trevlig helg som förhoppningsvis skall avslutas med badtunna i kväll.

I fredags var jag i gbg och förfestade med lite trevliga surfare. Vi drog vidare til Bliss en stund och sedan åkte vi hem och sov. Spenderade hela lördagen med att slappa, prata och titta på film. På kvällen drog jag tillbaka till herrljunga.

Kom hem, åt, pratade lite med min far och åkte sedan med Simon och Viktor (chaffuörerna) för att plocka upp Emma och Marie hos Habbe. Sedan drog vi till Vara för att besöka kronan. När vi kom dit var det ca 15 personer där. Vi satt och snackade och drack lite och väntade på att stället skulle fyllas. Stället fylldes aldrig, men jag Emma och Marie hade en riktigt trevligt i alla fall. Vi dansade och roade oss. Marie tänkte sno DJ:ns prydnadskatt men vågade aldrig. Vi åkte hem vid två, dissade efterfesten och somnade runt fyra.

Nu sitter jag och Emma i soffan och tittar på tv. Mys

Tillbaka!

Visst var det längesedan jag bloggade, så nu är det dags. Det blev inga bilder igår och det var en mycket lung personal fest. En låt intro tävling som jag, Emma och chefen vann, en massa god mat och en massa godis.Vid halv tolv hade de flesta gått hem och jag, Gabba och Emma tog en lång, kall och riktigt rolig promenad.

Kom i säng runt två och bävade inför morgonen (idag alltså). Idag var det ju luciaframträdande på skolan och inte bra om jag var trött. Lucia framträdandet gick i alla fall galant. Hade lite fysik, satt två timmar i vilorummet och läste på naturkunskap och sov och hade sedan naturkunskapsprov.

Har precis avslutat min engelska lektion, vi såg på en helskön kortfilm. En sagoberättare som fångade döden i en säck och sedan aldrig dog.

Nu skall jag hem och i kväll skall jag till gbg! Vilket betyder att jag antagligen inte bloggar förrän i morgon.

Ut i morgon kväll med tjejerna och bada tunna hos Linn på söndag. Underbar helg!

Jasså minsann

Vad sägs om att jag suttit i skolan i nästan tre timmar och skrivit mail till elevrådet, rensat min inkorg och fått ondare och ondrare i rumpan.

10 000kr frågan:
Varför får Linda Wigert så ont i rumpan när hon sitter ner?
A: Hon är för tung. Tyngdkraften påverkar henne mer än vad en människa som sitter klarar av.
B: Hon är för being. Hennes rumpen sticker ut så mycket att det gör ont när hon sitter för länge.
C: Hon har suttit ner alldeles för länge

Svara!

Nu skall jag till affären och köpa en trisslott och räddningsgodis (till ikväll). ICA har personalfest idag, hurra. Hemma hos mig som vanligt (min mor arbetar på ICA, jag med). Vi skall äta julmat och skrapa trisslotter.

Emma och Gabba sover över. Kanske lägger in lite bilder efteråt..
(Som att jag lagt ut bilder någon av de gånger jag sagt att jag skall lägga ut bilder, jobbar på det!)

Facebooka mig.

Vi hörs!

God natt igen

Hemma efter en lång, iskall och trevlig promenad.

Skall titta på South Park och sedan sova.

God natt!

Promenad dags

Huhu, efter att ha legat ett par timmar och knaprat micro popcorn i min varma säng, samtidigt som jag löst korsord och lyssnat på Sagan om ringen (hurra för ljudböcker!), så ser jag mycket fram emot en lång och kall promenad.

Ska bara plugga lite först, hjälp vad oförutsägbar jag är!

Milano

Tre veckor kvar till Milano!

Ligger och sover i soffan. Underbart.

Hurraaaaa

ÄNTLIGEN KLAR.
Vad i hela världen (har ätit lunch också), det gick ju skitbra. Underbar känsla. KLAR. Har inte ens fler lektioner idag, men sitter här med mina vänner och pratar om olika prov och grejer.

Skickade lite sms till Brasilien och fick svart:
Ar du knock eller?
Haha, Gui är grym på Svenska!

Idag blir det kaaanske lite Naturkunskaps plugg.

Gabba är knäpp

Kvällning

Kvällen före the D-day, nationella provet i Matte D. Attans hur det nu skall gå. Jag skiter i hur det går så länge jag får godkänt. Jag orkar inte.

Idag var skolan bra. Jag missade första lektionen men det gjorde inget för vår kära lärare var för trött för att ha lektion. Haha, vår galna Kemi lärare.

Sedan hade jag programmering och då satt vi och lekte i en timma medan vår lärare gick igenom betygen. När det var min tur var han riktigt laddad och vi hade som vanligt en vild och hetsig disskusion om mina provresultat, jag ifrågasätter nästan alltid hans rättning. Men jag gick ifrån mötet med ett stort leende då han efter att nästan fått ett utbrott över min envishet meddelade att jag hade ett MVG i kursen, HURRA.

På svenskan fick vi tillbaka våra skriftliga prov i Svenska B och jag fick ett VG, skönt! Det roligaste var att han som rättade mitt prov ogillade min stavningen av mitt valda låtsasnamn Dorcas Meadows. Jag hade stavat det Dorcas MeadowEs. Det jag undrar är hur han visste att jag stavat fel! Tänk om jag precis hittat på det. Googlade han mitt namn för att se om jag stavat det rätt? Är han galen?

NU DU. HA


Tisdag

Försov mig i morse, som vanligt. Det var SKÖNT.

Nu sitter jag i datasalen och väntar på dommen angående mitt Programmerings prov. Vi spelar hög musik och pratar julklassfest. Härligt.

Idag är det bara matte plugg plugg plugg som gäller. Det kommer att gå åt skogen.

God natt

Nu loggar jag ut för dagen. I morgon är det som sagt mer plugg som gäller.

Vill verkligen börja med vattengympa. Det var riktigt kul sist.

GOD NATT.

Hemma kväll

Nu börjar provet närma sig. Men här sitter jag och äter jordnötsringar och knåpar med min hemsida. Illa.

Kort men intensiv dag i skolan. Glömde bort Tore IGEN. Han börjar bli gött förbannad på mig, illa. Gabba har varit borta i ungefär hundra år men i morgon kommer det äntligen lite folk till skolan igen. Men jag ser inte fram emot i morgon. Så fasligt mycket lektioner, fyra stycken.

Höhö. Boston TP på tv i kväll. Galet.

Hörs


God förmiddag

Samhällslektion och alkoholkonsumtion diskussioner.

Att folk kan tro att unga söker vardaglig spänning genom att köpa smuggelsprit av den äckliga farbrorn bakom tobaksaffären. Att unga super sig skitfulla varje helg för att de vill passa på när de har alkohol. Hur gammal är man om man tycker sådant är spännande? Tolv?

Det är hur lätt som helst att få tag i alkohol även när man inte fyllt 20. Tack Sverige för höga alkoholskatter och åldersgränser. När unga inte förstår att alkohol är en drog, och en av samhällets värsta dessutom, så behövs lagar, förbud och mängder av förmaningar.

Kan man dricka alkohol så blir man inte redlös och man slutar inte heller kvällen på knä i en illaluktande spya.

Lär er supa era små olydiga svin.


Matte D

Om jag måste börja plugga snart. Men jag orkar inte.

Det är verkligen ingen idé att oroa sig. Saker och ting ordnar sig till det bästa. Bara var och var glad. Jag är glad. Jag är trött. Jag mår för bra för att skriva något djupt. Ingenting att oroa sig för.


Söndag

Andra advent!

En märkbar avsaknad av adventspresent i mina skor. En stark känsla av julmotstånd. Ingen snö. Regn.
Nej alltså jag mår bra men min familj tjurar.

Idag skall jag städa mitt stökiga rum, ta en lång promenad, plugga matte och titta på film.

VI HÖRS

Egen hemsida

Läser webbdesign i skolan och sitter just nu och jobbar på min hemsida. Jag skall förhoppningsvis kunna använda delar av designen på bloggen senare. Men just nu är jag verkligen bara i startstadiet, vi får se vad det blev av. Det här har verkligen inte varit min bästa helg någonsin. Men nästa blir säkert bättre

God natt!

Hemma

Frukstansvärt mycket folk i gbg idag! Har gått en himla massa överallt och hamnat på ställen där jag inte varit förut. Det är riktigt fint i Göteborg nu. Köpte äntligen min ursnygga väska, lägger antagligen ut en bild på den och min nyårsklänning senare ikväll!

Nu äter jag makaroner, gurka, fetaost och JULSKINKA. En salig blanding. Skall toppa med lite fruktsodajordgubbsjuice också.

Hej så länge!

God morgon!

Haha, tack för tipset om Erik och Mackans nya sändningstider Andreas.

Sovit som en gris och vaknar och känner mig sjuk. Skall in till gbg och shoppa nu. Hoppas att jag hittar Julkappar. Ska köpa en skitsnygg väska också. Portfölj såklart.

Gabba den klanten har tappat bort sin laddare till sin 7000kr kamera. Hahahahahahahaha MOAHAHAHA.

Nej ok. Hej så länge!

Måste dra

Balle vad jag inte i hela bajs världen vill sitta här hela kvällen. Höhö. Får ont. Ska jag:

ETT ta en promenad
TVÅ åka tåg någonstans
TRE äta jordnötsringar och dricka Fruktsodajordgubbsjuice!


Hemma

Sitter hemma framför TV:n och tittar på Top Model säsong 100 eller något.

Min kära bror och hans kompis skall ha något sorts lan här i kväll så de hade placerat sina datorer MITT framför Tv:n.. vilket är helt onödigt! Så efter en massa dispyter fick jag dem att flytta på sina datorer så att man kan se Tv:n ifrån ett litet hörn av soffan. Dock sitter det en stackars tjej i soffan och tittar på när min brors kompis spelar. Hon säger ungefär ett ord på tio min och kan inte ha alltför kul.

Jag lyckades få tag på sladdar så att jag kunde koppla upp min laptop även om min bror har gnällt en himla massa.

Lär sitta här hela kvällen. Om inte jag plötsligt får ork att hitta på något

Limousinebuss till balen!

Extas. Vi sitter och kollar på limousinebuss till balen i vår. Galet!

Sova!

Nu har jag pratat i telefon i 1 timma och 34 minuter. Både mitt öra och min telefon är varma.

Fredag i morgon!
Godnatt!

Trött

Somnade och sov 3,5 timmar. Nu lär jag väl vara vaken hela natten. Vilken oerhörd lättnad att Kemin är över, haha!

Frågan är vad som händer i helgen. Skall i alla fall till Gbg för att köpa en väska och kanske äntligen få kika in hos William på en fika. Det är verkligen på tiden med tanke på att han flyttade hemifrån för nästan tre år sedan!

Vad sägs om att jag har säkert 30 kanaler på TV men att inte en enda har ett intressant program att visa klockan 22.30 en torsdagskväll. Borde städa istället.

Torsdag

ÄNTLIGEN. Kemiprovet är över, och själklart var det mycket lättare än jag trodde. All denna oro helt i onödan. Skall inte ens sitta kvar i skolan idag, skall strax hem och städa istället. Men först skall jag nog förbi ICA och köpa lite fruktsoda.

TIPS!
ICA Fruktsoda + Brämhults Jordgubbsjuice = Jättegott

Dricker massor.

Slut för idag

Dags att ta sig hem och slappna av.

Good night.
Utsikt ifrån Hotellet i Gelsenkirchen
Utsikt ifrån hotellet i Gelsenkirchen

Måste tillägga!

Deam! Har ni sett nomineringarna till p3 guld? Stenhård konkurans. Jag är så stolt över all bra svensk musik!

Mina vinnare i fyra kategorier:

Årets artist: Markus Krunegård. Hans låt "jag är en vampyr" är fullkomligt underbar.
(Men även Håkan, Hello Saferide och Veronica Maggio tycker jag har varit bra under året.)

Årets nykomling: Kleerup eller Parken. Kleerup spelar på Sticky Fingers 12/12, dit ska jag! Min favrotilåt med honom är "Longin for lullabies" med Titiyo.
Parken med låttexten "Jag tände en eld, nu brinner hela skogen" var något jag först avskydde men sedan både roades av och numera gillar.

Årets låt: Attans! Två av mina absoluta favoritlåtar det här året är nominerade! Kleerup/Titiyo - Longing for lullabies och Markus Krunegård - Jag är en vampyr. Någon av dem måste vinna.

Guldmicken: HELLACOPTERS. De tokarna har ju numera slutat. Var på deras sista utespelning i Stockholm, de var galet bra. Måste vinna!

En biljett kostar 350kr. Borde köpa.

Skolan är sluuut!

Hurra, ännu en lärorik skoldag är avklarad men jag sitter lika envist kvar och fortsätter att plugga. Haha, tänk om jag skulle ta och skaffa ett liv? Nejmen kemi är roligt.

Hade ett nästan tre timmar långt programmeringsprov idag, hu vad det gick.. bra!
Haha, Mattsson skakade på huvudet och hotade mig med kabelavbitaren, galet.

Nu sitter jag här i min ensamhet och käkar nötter och clementiner.

Skall starta lite radio.

Jobbar lite på en ny banner också, när jag måste vara kemin med något annat så att säga.

Fysik

Sitter och skriver en fysiklab. Det går bra men jag är fasligt trött. Somande alldeles för sent i går.

Har varit på luciaövning, haft Deisng lekiton och planerat en massa inför de lektioner som vi skall medverka på på högstadiet. Galet.

Ännu en kvälls kemi pluggande. Det sista provet i Kemi B, sedan kommer det dröja innan jag läser mer Kemi! sorgligt.

Milano

Har en tänkt en massa på Milano i kväll (När jag inte har tänkt på Kemi). Ser verkligen fram emot att spendera nyår där. Om någon som läser varit där eller hört om något bra ställe så tveka inte att tipsa mig. Jag vill se allt!

Kemikemikemikemikemikemikemi

Försöker hitta julklappar.
Vill ha en Asus eee PC 904!

Läste om ett visst sms som skickats offentligt och som handlade om den nya dokusopan som, i sann Tila tequila anda, skall handla om att Linda Rosing skall dejta olika killar i TV. Det var tydligen problem med att hitta killar till serien. Komiskt. Också ett mycket komiskt dokusåpa upplägg. Följde Tila Tequilas sökande efter "den rätta" och fann det otroligt underhållande att den seriösa atmosfären hölls uppe i en så absurd och oseriös situation . Typiskt amerikanskt.

Vi får väl se om Sverige kan erbjuda lika galna och kärlekskranka dejtare som USA.

Kemi

Attans vad jag pluggar. Dricker cola, lyssnar på P3 och pluggar Kemi.

P3 är en så fruktansvärt bra kanal!

Tänker på julklappar. Vad är en bra julklapp egentligen?

Skräckfilm

Skoldagen fick ett abrupt slut. Vi tittade på skräckfilm på Svenskan och en av mina klasskamrater svimmade. Det var läskigt om något.

Missade första lektionen, struntade helt enkelt i att gå upp. Jag var så trött och huvudet så tungt att det var omöjligt.

Skall sitta kvar ett tag i skolan och plugga nu. Det är underbart att få sitta ifred när allt är tyst och stilla.

Programmeringsprov i morgon och Kemiprov på torsdag.

Vaccination och Nyårsklänning

Efter skolan skulle jag och Gabba, som sagt, till Alingsås för vaccination.
Innan vi åkte så skulle jag sätta in mitt studiebidrag på mitt konto. Var som vanligt sent ute till tåget och kom inflåsande på Swedbank med mina papper i högsta hugg. Totte skrattade och undrade var jag hade mitt kontonummer, som jag så klart hade glömt att ta med. Så det blev att ila till ICA för att låna mammas kort.

Hann i alla fall med tåget. Jag och Gabba satt på OMNI-hälsan och höll tummarna för att Gert skulle vaccinera oss. Men tyvär fick vi tok-tanten en gång till. Hon hade visserligen utvecklats sedan senast och visste till och med vilket vaccin vi skulle ha!

Vi åkte vidare till gbg och tog en timmas stress-shopping och jag hittade en skitsnygg klänning! Perfekt för nyårsfirande i Milano!
Bild på den så fort jag orkar.

Nu tittar jag på Boston tea party. De är fullkomligt GALNA.. och jag älskar det!


Ont i axlarna

Nu har jag förbannat ont i axlarna.
Har varit på skolkonferans i 90min och pratat otroligt mycket. Nu sitter jag och Gabba och laddar inför vår vaccination.
Lyssnar på Firefox ak, grymt bra! Såg dem live i sommras på Brewhouse.

Simon går runt i datorsalen och kaxar, som vanligt. Gabba har redan legat på golvet ett antal gånger. Skall ta kort på henne varje gång hon lägger sig på konstiga ställen och sedan foga samman något sorts kollage så att ni kan se hur konstig hon är!

Nu måste jag fixa mitt studiebidrag på Swedbank, irriterande!
I Gelsenkirchen i Tyskland
I Gelsenkirchen. Påväg för att titta på fotbollsträning. Gabba och Douglas var med

Samhällskunskap

Har precis haft samhäll. Jag, Marika och Tobbe hade muntlig presentation av vad Skadestånd innebär. Det gick sådär. Jag inledde med att berätta om Oskar som cyklade på tant Evas hund Muffins, helt hämtat ur en verklig händelse.

Richard körde återigen en muntlig redovisning på sin egenkomponerade dialekt som är någon sorts svårtförstålig mix av flera olika dialekter.

Robins presentation var roligast, för varje gång han kom av sig så skyllde han på att Richard gjorde grimarser.

Nu sitter jag och väntar på att Webbdesignen skall börja, och sedan är det dags för skolkonferans.

Jag och Gabba skall vidare till gbg efter vaccinationen i Borås. Julklappsshopping!


Kvarnen i Åskog, där min mormor växte upp.
Dammen och kvarnen i Åskog. Stället i småland där min mormor växte upp.

Godmorgon!

Första December! Hurra.

Har sovit som en sten. Lyckades dock vakna tidigt och välta ut mitt enorma vattenglas över alla papper på golvet. Mycket irriterande!

Idag har jag två lektioner och sedan skall jag och Gabba till Alingsås för vaccination. Hoppas att det blir Gert som vaccinerar.