Helg!

Fredag
Hade bett mina kära vänner att lämna mig ifred så att jag skulle kunna fokusera på att plugga. Lollo kom till Herrljunga för att köpa tågbiljetter till Sthlm med mig och Gabba.

Gabba var på farligt dåligt humör på grund av sömnbrist, matbrist och stress. Vi kom försent till stationen så biljettkassan var stängd, Gabba som var för trött för att köpa biljetter hade redan gått vidare till ICA för att jobba. Jag som släpade omkring på 10kg skolböcker slängde in min bokpåse i en häck och tog Lollo med mig till ICA. Vi betalade tillbaka våra konsertbiljettspengar till Gabba som såg lite gladare ut. Efter att ha flummat runt en stund på ICA så hade jag och Lollo bestämt oss för att inte alls plugga utan istället åka till Vårgårda och grilla med Mattias, Niklas, Joel m.fl.

Vi kom hem och tittade på en massa skitprogram på MTV,

Är det ok att säga att man gillar att titta på ett program som man inte gillar?

Lollo var orolig för att vi skulle behöva springa till tåget som vanligt, jag lovade att vi så klart inte skulle behöva det. När klockan var kvart i spratt jag upp och började borsta tänderna och packa klart. Till min fasa upptäckte jag att fritidskortet inte alls låg på nattduksbordet där jag hade lagt det. Efter att ha fullkomligt raserat mitt rum på jakt efter det så ringde jag min lillasyster. Hon hade varit så vänligt och gömt fritidskortet i ett par av hennes byxor, någonstans i huset, eftersom hon tänkte ha det dagen efter. Jag har en fin syster men jag förstår sällan hur hon tänker.

Vi fick cykla i hyperfart till tåget (som vanligt) och hann så klart med (som vanligt). I Vårgårda gick vi direkt till Mattias där det satt fullt med folk utanför huset och grillade. Jag slängde på all kyckling jag och Lollo hade med oss på grillen som snabbt blev överfull. Pettson hjälpte mig att vända kycklingen medan Mattias eldade upp sin 200 kronors grillklämma som han vunnit på Liseberg. När jag grillat klart så var Mattias och Joel redo att slänga på sina köttstycken. De hade väl en kvadratmeter kött sammanlagt med en sex-sju revben var. När det började bli kallt så förflyttade vi oss in i Mattias lägenhet där pratandet övergick i allsång. Allsången leddes utan tvivel av Niklas Hermansson som blev kompad på gitarr av Joel och Mattias.

När vi blev trötta så gick vi och la oss. Jag och Lollo ockuperade Mattias säng som var bäddad utan lakan. Mattias sa att han tänkte sluta med lakan, det var för jobbigt att tvätta dem hela tiden. Fräscht tänkte jag och Lollo som undrade vad han skulle göra när madrassen blev smutsig.

Lördag
Vi väcktes på morgonen av att Johannes stegade in i lägenheten och beordrade Mattias att fixa frukost åt honom. Eftersom jag skulle hem med första bästa tåg körde Johannes mig, Lollo och Mattias till stationen i sin blå avsågade Volvo fejk Cab. Jag och Lollo skämdes kollosalt över att åka i den fula bilen, men det var skönt med den friska luften och den strålande morgonsolen. Lollo hoppade av vid stationen med mig för att slippa åka i bilen mer och Johannes och Mattias åkte för att köpa frukost.

Kom hem och städade mitt rum jättefint, sov en massa och gjorde mig tillsist i ordning inför kvällen igen.

Åkte åter till Vårgårda och gick till Jeppe där Lollo förfestade. När jag kom fram var Lollo röd och glad, tydligt knock. Hon sa att det var mitt fel att jag kom så sent så att killarna hade hunnit supa ner henne. Vi hade det trevligt hos Jeppe och Herman kom förbi och sa hej, han hade en ny fin skjorta som han var stolt över. Efter ett tag så ringde Gabba och undrade vart vi var, en mycket trevlig överraskning eftersom hon redan var hos Mattias, så vi gick dit. Där grillades det igen och jag passade på att äta lite på ett av de stora köttstyckena. Ju längre tiden gick ju mer folk kom. Efter ett tag tvingade jag med mig Mattias för att köpa lite godis. På vägen träffade vi Ali, mycket trevligt! Inne på ICA skulle Mattias köpa snus åt Niklas och Joel.
"Men jag har ju inget leg."
Sa Mattias 23 år lite nervöst. Han frågade tjejen i kassan om det var ok i alla fall och då visade det sig att hon visste nästan allt om Mattias. Vad han hette, hur gammal han var och vart han bodde m.m. Jag tror att Mattias kände sig lite speciell och skulle lägga in en trevlig kommentar till den trevliga tjejen
"Och jag som trodde att du var äldre än mig."
Hon sa lite ironiskt att, det var ju trevligt att höra och Mattias fattade att han hade gjort bort sig.
"Nu har jag skämt ut mig, det är ditt fel att jag gick in på ICA full."
Sa Mattias och så gick vi tillbaka till hans nu mera överfulla lägenhet.

Efter ett tag var det dags att gå till Wärdshuset. Lollo var nu gött knock och skulle balansera på en mur. Hon ramlade så klart ner och skulle sedan berätta för alla om hur hemskt skadad hon var. Jag och Gabba kom fram till att Lollos skada måste ha varit en av de hemskaste grejerna hon någonsin varit med om, eftersom hon gjorde så stor grej av det. Väl inne på wärdshuset hittade man Jeppe, Hermansson m.fl. på dansgolvet och det blev en massa dans och lite bugg. Johannes var kass på att bugga och jag tog förgivet att det var för att han var knock, men han påstod att det var jag som inte höll i honom ordentligt. Det var i alla fall riktigt trevligt att dansa så mycket med så mycket roligt folk! Sara Heleander var även där, knock och glad. Träffade Malins pojkvän som inledde vår konversation med
"Känner du Malin Blom det är min flickvän jag älskar henne."

När det var dags att gå så blev det efterfest hos Jan-Peter (Jeppe). Vi träffade på Harman och Jeppe (Bengtsson) utanför wärdshuset och hälsade lite på dem. Efter en ganska kort efterfest så var jag och Gabba galet trötta. När vi kom hem till Mattias så somnade alla i hans säng igen. Lollo som hade fått lite problem på kvällen bestämde sig för att bli nunna och sa att hon hatade killar och att hon önskade att
".. jag var en sådan där kamel så att jag kunde gömma huvudet i sanden."
När även Johannes och en Simon skulle tränga sig ner i sängen där det redan låg fyra personer blev det protester. Det slutade med att Johannes blev sur och lade sig i soffan. Sedan gick jag dit med för att jag inte orkade trängas så i sängen. Eftersom jag tog Mattias täcke så gick han raka vägen ut i vardagsrummet för att bära tillbaka mig vilket resulterade i att han rev ner en massa halvfulla ölburkar ifrån soffbordet. Vi somnade i alla fall ganska snabbt.

Söndag
Jag hade lovat att gå upp vid nio och äta frukost med Mamma så jag var tvungen att ta 08.40 tåget ifrån Vårgårda för att hinna hem. Jag vaknade ganska snabbt och började göra mig i ordning. Vardagsrumsgolvet var alldeles kladdig och Mattias hade trampat i ölen och gjort fina fotspår över golvet. Johannes var fortfarande sur och låg och tryckte under ett täcke i soffan. Tog tåget hem och åt frukost med familjen innan jag gick och la mig igen.

Åkte till Kvinnestad med familjen och fikade och firade morsdag. Skulle meta lite och fick upp en mört. Jag fiskade med min brors teleskop metspö som vek ihop sig när jag försökte dra upp fisken, och den åkte ner i vattnen igen. När min bror försökte hala in fisken kom en gädda och åt upp både den och kroken. Sen var min bror sur för att jag hade fått napp och tappat bort hans krok medan han inte fått något alls.

På kvällen/eftermiddagen vilade jag och hade det tråkigt. En viss person var i Herrljunga och åt korv utan att hälsa på, mycket oförskämt.

Det blev inget pluggande den här helgen heller..

thank you for listening, over and out.


Bada

Vill bada

Jag vill bada

Skolan

Mattsson är så otroligt svår att förstå.
Om man kommer försent, och säger "förlåt för att jag kom försent", så står han bara och blänger på en. Då ska man själv förstå att man har sagt fel och istället borde ha sagt "ursäkta att jag kom försent".

Om man behöver hjälp i programmeringen och inte har gjort på samma sätt som honom så kan han inte förstå att man har tänkt annorlunda och absolut inte acceptera om man har en bättre idé än honom. Han säger bara att man har gjort fel och så är det med det.

Om man har grafisk kommunikation så får man inte fråga honom frågor, för man ska själv veta allt om man är på MVG nivå och har förstått uppgiften. Men sedan när uppgiften är klar och inlämnad så och det är en sak som man har missuppfattat, så undrar han varför jag inte frågade honom om hjälp istället för att gissa.

Jag använde arlas youghurt youggi till min uppgift, och därför hade jag självklart med youggis och arlas loggor, även om min uppgift var att göra reklam för ipod touch. Jag förklarade att min idé var att arla och apple sammarbetade men han sa att uppgiften inte var att göra reklam för arla. Hade jag inte haft arlas logga så skulle han ha sagt att jag gjort fel genom att inte ha med den, det var ju därför jag tog med den!

Det är jobbigt att ha en sådan lärare, som säger att man är på MVG när han är på bra humör och att det inte ser bra ut för mig när han är på dåligt humör.

Snart är det engelskaprov >.<

Skolan

Idag var en viss person otroligt jobbig. Och i morgon är han säkert som vanligt. Eller inte, jag  vet inte vilket jag ska hoppas på.

Helg

Fick bara G på nationella provet i Matte C men om jag pluggar ordentligt och gör ett omprov så kan jag klara MVG, det skulle vara så kul! Bara fyra veckor kvar till Brasilien nu, känns helt oroligt!.

Hade besök av kusiner i helgen. Fredrik och Richard ifrån Ekenässjön. Fredrik är lika bilfixerad som alltid och Richard har blivit jättelång. Richard och morbror Krister skulle springa gbg-varvet, jag och Fredrik var på Liseberg. Hade en jättetrevlig dag som avslutades med lite tjöt vid orraholmen och utanför parken.

Vad heter den där låten i MER-reklamen? "Speglar på vatten" någonting sådant.

Tittar på gossip girl nu, haha. Ska ha en gött slapp dag och kanske kolla på fotboll senare.

Thank you for listening, over and out.

Jao

Snacka konstig dag. Det blev dumt. Men nu är det som vanligt. En gång är ingen gång.

Marie 18år

Moaha. Idag var det dags att fira att Marie fyllt arton år! Emelie planerade allt så bra och vi tog med Marie och red islandshästar. Så nu har man töltat! Helt underbart var det. Det var så länge sedan jag red och det var ritkigt kul att känna hur speciellt det var :D

Efter ridningen så åt vi pizza och tårta och snackade lite. Sedan åkte jag hem tillsammans med Lollo. Nu är jag trött och det bränner i ansiktet efter dagens sol dos.

Jag skriver inte så sammanhängande eller detaljerat just nu, jag är för trött. Ska kolla mina läxor och sedan genast somna. Har sovit en massa den här helgen och varit hemma både fredag och lördag kväll.. Det känns lite ovant.


Haha, kan inte sluta tänka på att William lät en bög greppa hans snopp. Jag hade ju slagit ner honom om jag varit William. Inte för att jag är homofob utan för att ingen kille skulle få röra min snopp.. om jag hade en. Ska nog sova nu..

Jag och Harman skulle kolla på 100 höjdare i fredags. Men sen kunde inte Herman. Som tur var gick finalen i repris.. Jag var ju tvungen att skriva hur besviken jag blev när Herman dissade mig. Men jag vet ju att han grät ganska rejält när jag dissade honom sist vi skulle kolla på film. Inte lätt. Min och Hermans relation är lite komplicerad. Vi har lite svårt att visa känslor och så. Men jag säger ju bara att om Herman vaknade och upptäckte att han var död för att han varit ute på sin balkong i sömnen och sedan trillat ner.. då skulle ju jag blir ledsen! Det är ju inte värt att dö för att man blir lite varm och ska slänga ut sitt täckte på balkongen i sömnen menar jag.

Thank you for listening, over and out.


Onsdag

Jao!

Kom i tid till skolan. Hade matte och fixade elevrådsprotokollet. Gick på elevråd och var så där duktig och seriös. Hade lite engelska, skrev ut min studieplan och upptäckte att jag ska läsa 15 kurser nästa termin. Hur det nu ska gå till. Spelade/sjöng lite för mig själv i aulan. Åt lunch med Gabba på Dillans, Sebbe och Simon kom förbi och gjorde oss sällskap. Gick till skitaffären i Herrljunga (INTE ICA ALLTSÅ) och köpte lite godis. Satt utanför skolan med Simon och Sebbe. Varmt och skönt.

Åkte hem och solade. Åkte tillbaka till skolan för att plugga med Gabba. Gabba och jag lyssnade på hej domstol, åt äpplen och hade det gött. Herman fyllde 17 så vi ringde honom och sjöng. Vi sjöng med våra mansröster. Eftersom vi började skratta hela tiden så klickade vi Herman varje gång vi inte kunde fortsätta sjunga. Vi fick ringa upp tre gånger innan vi var klara. Jag är övertygad om att Herman uppskattade vår sång:

"Först trodde jag att det var morfar. Sen kom jag på att morfar inte riktigt har en så stark röst och att han sjunger lite mer på skånska."

Sen satt Gabba kvar till tjugo i nio och jag till halv tio.

William berättade ännu en sådan där knäpp fylle historia. Han tyckte inte att den var särskillt speciell och var orolig för att jag hade för höga förväntningar. William och hans kompisar var knocka. De träffade en bög som precis blivit dumpad av sin pojkvän. William och bögen kissar tillsammans. Bögen börjar med att titta på Williams snopp och sedan greppar han tag i den och kallar William för lammkött. HAHA. Jag tycker minnsan att den historien dög mer än väl!

Thank you for listening, over and out.

Måndag

Igår fick jag mitt andra G på ett kemiprov. Eftersom jag är van vid att få MVG i kemi så blev jag djupt besviken och blev inte glad förrän Gabba följde med mig och köpte godis på bensträckaren. Simon var också extra snäll och försökte uppmuntra mig.

Jag och Gabba skulle med tre tåget till alingsås för vaccination och fick springa som galningar. Vi hann med precis innan konduktören stängde dörrarna och satt sedan svettiga och trötta på tåget. Väl framme gick vi raka vägen till vaccinations stället, Gabba var as seg och försökte tvinga mig att bära alla hennes väskor. Vi var lite nervösa inför vaccinationen eftersom både jag och Gabba har svimmat de senaste gångerna vi fått sprutor. Vår vaccinatör var as ball. Vi satt och tjöta med honom om vad vi skulle göra i Brasilien och att vi inte var rädda för sjukdommar utan för sprutor. Han bara greppade tag i min arm och hög nålen i mig innan jag hann märka något. Han var KUNG på att vaccinera och han hette GERT, jag menar vad mer kan man begära när man ska vaccinera sig. Hela kalaset, sprutor emot Hepatit och Gula febern kostade 950kr per person.

När vi kom till Herrljunga åkte Gabba hem och jag fick cykla fort hem för där väntade Sebbe, Robin och Simon på mig. Vi åkte till Kvinnestad för jag skulle bada. Robin var jättelöjlig. Han tyckte att vi skulle ta två bilar för att han ville bjuda med en till kille, man kan inte sitta fem personer i Robins bil. Då tyckte jag att vi skulle åka fem personer i Simons bil men det ville inte Robin för han ville köra. Då sa jag att Robin kan ju köra Simons bil.. men det ville han inte heller. Sen sa han att han inte brydde sig om miljön eller kostnaden eftersom han inte betalade sin bensin. Sen kallade han Simon snåljåp som inte ville slösa sina pengar på bensin.. jag blev sur. MEN det var helt underbart att bada! Sedan blev det pizza på dillans och sedan åkte jag hem.

Senare på kvällen ringde Mattias och sa att han och Niklas ville komma förbi och säga hej. Så då fick jag städa gärnet. Vi satt och kollade lite på tv en stund och sen ringde William.

William var KNOCK. Och laddade inför Sveriges match i Ishockey VM men var övertygad om att ingen av hans kompisar eller han själv skulle vara nyktra nog att se matchen. Sen tjötade han på en massa men jag var tvungen att avsluta samtalet för Niklas och Mattias skulle dra. Sa hej då och lyssnade på ljudbok tills jag somnade.

Thank you for listening, over and out


Helgen

Haha, dags att uppdatera nu. Och här kommer en lysande resume ifrån den gågna  helgen..

Fredag
Vi börjde hemma hos mig. Emma och Gabba följde med mig hem ifrån skolan Vi gjorde oss i ordning inför kvällen och sprang i vanlig ordning till tåget för att inte missa det. Vi träffade Lollo och Niklas på stationen i vårgårda och åkte till Larv för att kolla när Södra härene spelade fotboll. Matchen slutade 1-1 och vi fick sällskap av Mattias i bilen. Det bar iväg till Mattias lägenhet i Vårgårda för att göra oss i ordning lite igen och sen åka på studentfest. Det var lantbrukarna som tagit studenten och det blev en riktigt rolig kväll med en massa sång.

Jag, Emma och Gabba sov hos Mattias och Lollo sov på gatan (sa hon).

Lördag
Vi vaknade redan vid tio för vi hade lovat att följa Emma till tåget som gick vid 10.40. Två minuter i halv så gick jag och Gabba upp men vi hann utan problem till tåget och sa hejdå till Emma. Sedan gick jag och Gabba till ICA och köpte en hejdundrande frukost, ägg och räkmackor blev det. Vi doande och gjorde jättefint till oss och Mattias. När Niklas kom var räkorna slut och då köpte han en pizza. Eftersom vi skulle till gbg med 12.17 tåget så blev vi lite stressade av att Niklas började äta sin pizza vid tolv. Och mycket riktigt vi missade tåget. Som tur var skulle Joel och Lollo med och Joel hade sin bil. Så vi åkte bil till Alingsås och tog pendeln därifrån. I gbg shoppade vi och självklart missade jag och Gabba även tåget hem.

Vid sju var vi i Herrljunga och hade en halvtimme på oss att duscha och packa i ordning inför grillning i Säm. Det blev en pizza istället för grillgrejer. I Säm eldades det på ganska friskt.

nu orkar jag inte skriva mer..

Jag satte mig på en ankskit och sen satte jag mig på marken för att gnida bort skiten emot marken och då fick jag brännässlor i byxorna.

Kvällens citat:
Linda: Är det bajs?
Emma: Det är bajs.

Sen körde Simon hem utan att se hur snabbt det gick. Sen cyklade vi (Gabba, jag och Lollo) till Spegeldammen och eldade lite till med Ramn och co. När vi skulle cykla hem så hittade vi en skit fet padda som saggade/kissade på min hand. När vi kom hem så somnade vi.