ut, bort

Jag skall ut. Studenten och sen är jag borta. Bevisa för mig själv hur lite jag behöver. Vatten, mat och torra kläder. En dusch ibland. En människas uppmärksamhet ibland. Något att krypa in i och sova i. Inte alla saker och alla ord och allt prat. Bara böcker och min egen röst. Det är vad jag vill. Jag är säker.


Nattblogg

Har kommit av mig rätt rejält med bloggandet. Det är så mycket jag skulle vilja göra och skriva om men jag hinner helt enkelt inte. Jag får ingen ro att göra det på allvar.

Sitter och tittar på TV och äter rostade mackor. Skall plugga i morgon och sedan skall jag, Emma och Lollo till Borås och äta kött. Det ser jag fram emot!

Lördagskväll

Värst vad jag har kommit av mig. I bloggandet menar jag. Jag vet nog inte vad jag skall skriva helt enkelt. Det känns meningslöst att skriva när det egentligen inte har hänt något som jag orkar berätta om.

Jag mår bra och ivkäll blir det min första studentfest.


STUDENT 2009!

Ord man inte skall säga

Jag svär inte. Det är en fix idé jag har haft sedan jag var liten, att jag aldrig skall börja svära. Jag använder visserligen utländska svordomar och jag använder köns ord som kuk och fitta. Men de orden kan väl vara rätt användbara i rätt sammanhang och inte alls fula.

Om jag någon gång råkar yttre en svordom så ryser jag. Jag får ett hugg i magen av rädlsa. Jag vet inte vad jag är rädd för! Guds vrede? Jag tror inte att det är någons vrede, mer att jag sedan jag varit liten tyckt att orden är så hemska. Mina föräldrar svär sällan. Mamma svär aldrig och Pappa ibland när han är arg. När jag hör pappa svära så låter det så fel. När vänner svär så märker jag det sällan, men när pappa svär så känns det.

Om jag skall citera någon som yttrat en svordom så "hummar" jag när svärordet kommer. "Du är så humum ful!". En företelse som många roas av. Jag tycker själv att det är rätt sjukt, men jag kan inte börja svära. Jag vill inte börja svära heller för den delen.

Men idag tänkte jag en svordom: din dj-el. Men när jag tänkte den så bytte jag ut ordet djävul mot gud. Just precis, stackars Gud fick ersätta sin svurna firende djävulen i min tänkta svordom.
Slutliga frågan. När hädar man mest? När man svär och uttalar djävulens namn.. eller när man byter ut djävulen mot gud.

haha


Försenad

Men herregud. Ingen dag i mit liv kommer jag i tid. Attans.


Resan till Tunisien är bokad!
hurra

När huvudvärken gör medvetandet

Vad vet man då, när det enda man lyckas att fokusera på är den dovt dunkande huvudvärken. Vad är lösningen?

Röda naglar. Opera rock. Chips. Obesvarade sms.

Sätt dig ned, justera stolen, fokusera. Fokusera på vad? högen med ogorda skolarbete. Spelar de någon roll? Som alltid är du tre steg före, redan klar med skolan, färdig med studenten, borta, iväg, försvunnen. I din hjärna bubblar drömmar, idéer, visionerna som de skrattar åt. Fast det spelar ingen roll, du vet vart du hör hemma. Ute, borta, iväg. De salta chipsen gör munnen torr. Litervis med kallt vatten, inte i munnen men längs med ryggen. Att få flyta bort, ut iväg. Tänk! Du vill inte tänka just nu, du vill se och känna. Mest vill du veta vad de vill. Men med obetydliga problem som dina är det inget som spelar någon roll. Inte ens de som velar. Du vet vart du är påväg och det är alltid huvudsaken. Huvudvärk var det. Huvudvärk.


Nu kör vi igen

Och hej. Inspirationen är så låg. Kan inte ens göra mina läxor, hu. Därför borde jag sluta ordbajsa mig fram i mina blogginlägg men det tänker jag inte göra.

Markus Krunegård vann årets låt i P3-Guld, precis som han borde göra. I fredags var jag en sväng på en födelsedagsfest, kallt var det. I lördags eldade jag hela dagen och på kvällen badade vi tunna i nästan 5 timmar sammanlagt, underbart. I slutet var det så varmt att man nästan svimmade, då började Johannes att elda ölburkar.

Hade redovisning för hemsidan idag, det gick galant. Mattsson verkar nöjd. Han har dock inte lagt upp den på servern än så jag har ingen länk att ge er, men det kommer. Nu skall jag arbeta.

Vi hörs!

Fredagkväll

Nu är det äntligen helg. En vecka som har varat i hundra år.
Idag var jag ofantligt trött för att jag pratade i telefon mitt i natten. Jag somnade på fysiken och Björn hotade med att han skulle läsa högt ur mina hemliga dagbok om jag inte var vaken och skyddade den. (Jag har ingen hemlig dagbok).

Så tillsist sa jag till Björn att det var bäst att jag gick till vilorummet och sov en halvtimma så att jag skulle vara vaken på matten. Han höll med.

Vi hade en lång och tjatig religionslektion och som vanligt pratade vi en massa strunt. Richard gömde min hallongrotta och Robin bröt i hop när jag fråga "Vem har ätit upp min hallongrotta?" För han relaterar ordet "hallongrotta" till det kvinnliga könsorganet, egentligen relaterar Robin allt till det kvinnliga könsorganet.
Bäst var ändå när läraren står och berättar om meningen med livet och man hör Robin viska till Simon "Jag vet vad calsone betyder".
Nu skall jag hem och fylla badtunnan med vatten och i kväll är det antagligen fest.

Vi hörs!

När ni tror att jag pluggar

Jag sitter vid min dator, dricker Sjupp och äter godis, lyssnar på P3 rockster och spelar röj.


Idag försökte Herman lura mig. Men det gick verkligen inte. Han försökte lura mig att han slagit mitt Storröjar rekord, aldrig Herman. 87sekunder.


Många grattis till Viktor! Han skall börja utbilda sig i Australien(!), vilket får mig att tänka på en mycket bra låt som heter land down under. Lycka till Viktor, du kommer att klara det galant.


Studentresa!

Nu blir det Tunisien! Inget festställe, men som vår kära lärare Björn sa "Jag vägrar att resa med er, även om ni påstår att det inte är ett festställe så kommer ni att göra det till ett".

Jag, Gabba och Cissi har suttit och sökt och hittat ett hotell som passar perfekt. Hurra.

Tunisien 17-24 Maj.

Religion

När jag konfirmerades var jag inte troende, men jag trodde att jag var kristen eftersom min familj är kristen och jag själv lever enligt kristna traditioner (jul, påsk, dop, m.m.). Min konfirmationslärare sade dock till mig att jag inte var kristen om jag inte trodde på gud. Jag hade inte reflekterat över hur jag ställde mig till Gud. Det var så mycket i bibeln som motsade mina värderingar och så många kristna som hade åsikter jag inte kunde stödja.
Vi pratade om vad det innebar att vara kristen idag på religionslektionen. Min lärare sa att jag var kristen, för att kristendomen är vår kultur. Jag lever som en kristen, även om jag sällan går i kyrkan och aldrig ber. Vilken förvirring. Jag tror att få av mina vänner skulle kalla sig kristna, det är kanske dags att hitta ett namn för vår kultur.
Den kristna med dolda hedniska högtider?


Badtunna

I kväll kom Johannes och Mattias, mina guldgossar, med badtunnan. Johannes och några fler har byggt den själva och den är grym! Jag har fått äran att låna tunnan en vecka, när killarna åker till Sälen. Så på lördag blir det fest!

Hittills är det dock bara jag, Mattias och Johannes som kommer på festen. Tänk vad jag skall pilla, städa mitt hus, fylla tunnan med vatten, elda hela lördagen. Haha.

Men nej nu skall jag städa faktiskt, eller plugga fysik. Har ätit upp allt godis. Tänkte tillägga att mina andra vänner också är varmt välkomna på lördag..

God natt!

Trött innuti huvudet

Ja hjälp. Somnade vid halv två i natt, vilket är relativt tidigt enligt mina senaste vanor att gå och lägga mig vid två. Det är ohållbart för jag hinner inte sova något under dagen då jag är i skolan till sent. Idag när jag vaknade var jag fenomenalt trött, innuti huvudet. Det bultade utåt, så jag tittade på mitt schema för att se om det här var en dag då man kan stanna hemma ifrån skolan.. eller en dag då man helt enkelt måste gå dit för att man annars missar viktiga lektioner.
Idag var definitivt en dag då man missar viktiga lektioner, men jag tänker plugga en massa fysik hemma så det skall ordna sig.

I alla fall så ordnade gårdagen upp sig och blev jättebra. Tur att man kan få komma bort ibland och slappna av.

Att vara rädd för en relation

Se sanningen i vitögat och inse fakta, du är rädd. Inte så rädd för att bli kär, mer rädd för att vara behövd. Du vet att du varken kan eller vill finnas där hela tiden. Att inleda relation efter relation med ett avståndstagande; "det kommer inte att bli vi". Så att de slutar hoppas…
Att älska närheten men hata känsligheten, du vill inte känna, du känner inte. Men varför kommer aldrig känslorna för någon? Varför är det så lätt att glömma? Människor som fascinerar, berör, roar och attraherar dig. En dag står de där och ler och nästa dag... inte bryr du dig. Inte på riktigt.
Eller så bryr du dig på riktigt men vet inte om det, vet inte när och hur man känner efter, på riktigt. Du tror att varje gång du känner någonting beror det på en störning, trötthet, hunger.
Ingen långsinthet, känslor som blommar upp och snabbt svalnar. När vet man om det är på riktigt, om det är betydelsefullt? När börjar man sakna och längta? Var öppen, säg sanningen, förklara.

Hur vet du om det går att berätta sanningen, att du är förvirrad och knäpp och att du inte vet varför. Att det hela faktiskt inte är en särskilt stor sak, att du bara får det att verka som det. För så länge ingen har några invändningar passar det dig perfekt, det här känslolösa som egentligen är fullt av känslor som bara inte spelar så stor roll. Gör det fullkomligt klart för dig hur du har det, så spelar det ingen roll om du inte är här i morgon. Bara du har koll, kontroll.

Milano (del 2)

Dag 3


Nyårsdagen sov vi nästan till två. Jag och Emma väcktes av Gabba och Lollo som redan hade sprungit runt och hittat en bra frukost/lunch/middag restaurang. Det blev vår första Italienska pizza och ett möte med en mycket hotfull servitris.


Efter maten gick vi hem och somnade igen. På kvällen kände vi att vi var tvugna att göra något så vi tog metron till Il Dumo för att ta lite kort, äta något och helt enkelt se oss omkring.


Ill Dumo är en helt fantastisk byggnad och jag som älskar arkitektur blir tokig!


Vi fönstershoppade lite och pratade med en Egyptsier på ett café i en timma, eller rättare sagt han pratade om sig själv i en timma.


När vi letade efter närmaste uteställe träffade vi sex stycken mycket trevliga Fransmän som drog med oss tillbaka till "fest gatan". Vår kväll som bara skulle vara några timmar varade istället tills dess att barerna stängde och vi blev utslängda.


Gabba förlorade i tumbrottning och tvingades att äta den starka chips-dip såsen.



Dag 4


Utsikten ifrån vårt fönster. Vi som skulle gå upp halv nio för att vara ute i god tid och hinna shoppa i hela Milano. Efter en sen utekväll sov vi till halv tio innan vi tvingade oss själva upp ur sängen.


Jag hittade en riktigt snygg vår-jacka (har bara vår-jackor kom jag på). Vi tog en kort paus på hotellet innan vi drog vidare.


Dags att åka metro igen! Gillade verkligen den Italienska metron, även om Lollo blev höjdrädd i rulltrapporna. Tillbaka till Ill Dumo området för att spana in Prada m.fl.


Vi hittade in i kyrkan som var ännu mer fantastisk på insidan! Självklart var Gabba tvungen att häda genom att gå så nära "det heliga området" som möjligt och sedan lägga sig på främsta bänken som en annan uteliggare, typiskt! En vakt kom och sa till henne på ca 42 sekunder.


Sista kvällen i Milano. Tjejerna hade 1,5 liter vin kvar att dricka upp. Lollo som påstod sig vara "sjuk" fick ner mer än en halvliter tack vare Gabba som själv blev helt blå i munnen. Emma var inte långt efter medan jag var den med mest kontroll. Lollo som sagt att hon "hade något i halsen", hela kvällen beslutade sig för att spotta på golvet i hotellets reception. När Gabba frågade vad hon höll på med insåg hon sitt misstag och geggade ut spottet på golvet med skon (det roliga här är att Lollo i vanliga fall aldrig skulle spotta på golvet ,någonstans.). Vi letade efter en restaurang i ca en timma och mötte sedan upp Erik och Fabi.


Gabba hade blivit sjuk men jag, Emma och Erik lyckades egga med Lollo ut. Fabi hade blivit tipsad om ett ställe och vi drog dit. Tyvär var alla sittplatser för speciella gäster och VIP så det blev att stå upp. Jag som redan gått alldeles för länge i mina högklackade skor (i sökandet efter en passande restaurang) var helt slut i fötterna efter en timmas dansande. Vi lyckades som tur var flörta in oss på VIP medan Erik stod utanför , med Fabi som sällskap och viftade tummen upp till oss, för honom var det omöjligt att komma dit.


Och här har vi avslutningen. En hemsk bild som inte smickrar någon, men kolla killen. Jag måste ha med den här bilden. Killen arbetade som bartender på ett ställe på bargatan och han var rätt snygg i skjorta och hängslen, hjälp. Men han är ju otrolig, hur länge tror ni att han har övat in den där posen? Erik gillade honom minst lika mycket som oss tjejer och frågade bland annat om han kunde få hans tröja. Fabi suckade och frågad Erik varför han alltid måste verka så bögig vart de än kommer. Vi var hemma sent och hann sova 1,5 timmar innan det var dags att ta sig till flygplatsen.



Resan hem gick bra, alla var trötta och hälften var sjuka. Nästa nyår blir det ett nytt ställe att fira på.

En måndag som alla andra

En bra måndag när man tänker på det.

Självklart kom jag försent till skolan i morse, det är tydligen fullkomligt oundvikligt. Men jag undgick några större problem.

Jag snackade med Viktor om det idag. Varför jag alltid kommer undan. Jag har kommit försent till skolan sedan jag var liten, jag minns att jag i trean försökte snacka mig ur mina förseningar genom att skylla på att man inte fick cykla över skolgården och att jag därför fick gå de sista hundra meterna och kom försent. Jag minns att min lärare skrattade åt mig men jag förstod inte varför, jag var fullt alvarlig!
I alla fall, vi kom fram till att det antagligen beror på att jag är så glad. Jag är ju knappast ledsen när jag kommer försent. Jag är hur glad som helst när jag ser min lärare titta på mig och skaka på huvudet för att förespråka ordning och uppförande. När jag öppnar dörren och ser min klass titta på mig och jag hör små viskningar "Oh, bara 20 minuter försenad idag.", ja då blir jag glad! Jag tänker på att det inte är så förbannat länge till som det kommer att vara så. I hela nio år (!) har jag kommit undan, och efter sommaren är det slut på det.

Mina lärare skrattar bara åt mig när jag leende smyger in genom dörren och kanske slänger fram någon urusel anledning till varför jag är försenad. När skall jag lära mig.

Jag har i alla fall lärt mig att äta frukost varje morgon.

Det var även dags att skicka in den färdiga hemsidan idag. Vad säger ni om att mer än hälften av klassen knappt hade börjat på sin hemsida, en uppgift som vi har haft ca 2 månader på oss att göra klart. Jag hann i alla fall klart, men upptäckte lagom tills rapporten skulle häftas ihop att min storyboard var kvar hemma. Vår lärare fick oss även att skriva ut all källkod! Herregud, är det någon som tror att han kommer att läsa igenom våra kommentarer på koden, nej det är det inte.

Nu i kväll kom Mattias och Johannes förbi och tittade på film. Mattias och Johannes är helt underbara människor, jag är övertygad om att de kommer att gifta sig, eller i alla fall flytta ihop (de är hetero, men i alla fall). Johannes skall kanske låna ut sin badtunna till mig, och då lär det bli fest hos mig i helgen. Gött

Och dagens sista nyhet, jag har fått en SPOTIFY INBJUDAN. Hurraaaa! Jag skrev upp mig på deras lista för någon vecka sedan och idag fick jag inbjudan, sitter och lyssnar på Kanye West's senaste album, Love Lockdown.

Här kan ni också läsa mer om Spotify och skriva upp er på deras väntelista:
http://www.spotify.com

Godnatt!

Söndag, Effektiv var det

Idag skulle jag vara effektiv. Kom hem vid halv sju i morse, sov till tolv och vad i hela världen har jag gjort sedan? Det är sjukt. Jag har målat naglarna, pusslat och pratar i telefon. Fast hemsidan är faktiskt nästan klar också. Hur kunde det gå sex timmar? I kväll skall jag titta på film i alla fall.

Tänk att jag inte har något intressant att berätta.

God Lördagskväll

Idag har jag verkligen varit inaktiv. Har sovit/legat i sängen väldigt länge och sedan spenderat resten av dagen framför tv:n/datorn. Är i alla fall nästan klar med min hemsida, lägger ut länken här när den är helt klar.

Nu skall jag i alla fall ta en dusch och fräsha till mig. Sedan får vi se vad som händer!

Rymmer hemifrån

Nu har mina föräldrar gått och lagt sig. Huset är tyst och jag är rastlös. Ända lösningen är att rymma hemifrån.

Det bästa med att ha ett eget hus är att man kan komma och gå som man vill relativt obemärkt. Nej jag menar inte att jag ofta smiter ut ur huset. Jag har som tur är helt underbara föräldrar som sällan har något emot att jag ger mig ut på kvällarna. Det är bara skönt att inte behöva väcka dem varje gång man kommer hem eller ger sig av. Nu är jag alldeles för uttråkad för att sitta här längre. Jag rymmer och så får vi se vad som händer.

Bara jag hittar mina vantar..

För att bara få vara

I morse vaknade jag som ett vrak och bestämde mig för att somna om. När jag vaknade mådde jag betydligt bättre och cyklade till skolan för att åtminstonde hinna gå på de båda sista lektionerna.

Det var verkligen vår ute! Jag mår så bra när solen skiner och isen smälter. Nu är mitt huvud tungt och trött igen. Jag har precis blivit tilldelad uppgiften att skriva min C-uppsats i engelska. Hu. Skall sätta mig ner och skriva den omedelbart, det hade varit så olikt mig. Dessutom är jag nästan klar med min hemsida och dess rapport. Har bara det sista finstilta att lägga in.

Ser fram emot en mycket lugn kväll med jordnötsringar, godis, fruktsoda och pussel. Men jag vet att jag kommer att vara hutlöst uttråkad fram mot klockan nio.

Är jag sjuk eller är jag bara rastlös? Jag vill vara fri.

Jag borde inte blogga när jag är så här negativt trött, vi hörs!

Skoldagen nummer ett

Sista gången det är första dagen efter jullovet. Sista jullovet.

Jag har gått eller cyklat samma väg till skolan i snart sex år (eftersom min högstadieskola och gymnasieskola ligger alldeles intill varandra), och idag var det sista gången jag var på väg tillbaka till skolan ifrån ett kort men intensivt jullov.

Min första lektion för dagen var samhällskunskap, med en ny lärare. När jag satt vid frukostbordet och sjöng visor som "gläns över gröt och strand" och "nu ätas tusen julegröt" (samtidigt som jag åt gröt), tänkte jag glatt att jag skulle imponera på alla mina klasskamrater och lärare och framförallt den nya läraren, genom att komma i tid. När jag femton minuter över åtta sprang hemifrån kände jag en trött suck bubbla upp inom mig. När skall jag lära mig att komma i tid?

Jag hamnade bakom en extra ordinärt hurtig människa som var ute och gick. Hon var så hurtig att jag blev arg på henne. Där kom jag i kjol och strumpbyxor medan det visslade om hennes steg då hennes termobyxben gneds emot varandra. Det snöade små gnistrande flingor. Som järnfilspån eller Emmas glitter spray. Jag gick exakt lika snabbt som den där hurtiga människan även om hon försökte gena för att bli av med mig så gick det minsann inte.

Framme i skolan hade självklart mina kära klasskamrater redan hunnit berätta för den nya läraren att jag alltid kommer försent. Jag lyckades dessutom komma försent på 4 av 5 lektioner idag. Men några var faktiskt inte mitt fel.. jag visste bara inte var lektionen var!


EMD med årets låt.. Hur i hela världen!

Hur i hela världen, kan EMD vinna grammis för ÅRETS LÅT (!!!!!!!!) 2008 med "Jenny let me love you", eller hur kan de vinna över huvud taget!

Longing for lullabies, Måndagsbarn och Jag är en vampyr har jag redan korat till tre av årets bästa låtar och alla tre var nominerade. Men HUR I HELA. Jag fattar inte. Kleerup var knock, ja, men han borde ha vunnit många fler priser.

Årets låt: Jenny let me love you
Årets låt: Longing for lullabies


Snälla Svenska folket, det finns mängder med bra Svenska artister. När smörband med låttexter som EMD:s vinner Sveriges "finaste" musikpris och dessutom blir korade till ÅRETS låt.. då ligger vi så förbannat illa till att det inte finns.

Som jag brukar säga när jag åker buss utan säkerhetsbälte och tänker på vad som skulle kunna hända om polisen stoppade bussen: "Man blir ju rädd."


Bilnyckeln

Haha, vad tycker ni om att när jag städat i över en timma och precis gett upp, klätt av mig och lagt mig under täcket så hittar jag bilnyckeln under min kudde. Som jag letade i hela mitt hus och i hela mina föräldrars hus och där var den hela tiden. Precis som vanligt. Jag visste ju hela tiden att den låg bland kläderna i min säng men när jag inte litar på mitt minne så blir det såhär, jag letar på hundratals ställen helt i onödan.

Dags att börja plugga. Har precis ätit gröt, skall svepa mitt glas vitaminbrus-vatten sen är jag REDO.

Sena nätter

Huuu. Jag är så trött så att jag skulle kunna svimma. Men jag har slarvat bort bilnyckeln.. som pappa såklart skall ha klockan fem i morgon (om knappt tre timmar). Jag måste alltså städa mitt rum tills jag hittar den och ni som har sett mitt rum vet att det bör ta fem timmar att städa där.

Jag har spenderat eftermiddagen vid facebook och laddat upp över 70 bilder, vilket tog ett flertal timmar. Så nu hoppas jag att ni ivrigt kommenterar.

Skall i alla fall sätta igång och städa (funderar på att slänga in alla kläder i en hög i garderoben).. I morgon är det sista lovdagen och jag har fortfarande inte börjat plugga. Det blir väl till att spendera de första veckornas eftermiddagar, tillbaka i skolan, med att jobba över.

Vill slutligen, trött och uttråkad som jag är, passa på att tacka mina stalkers. Det är ni som håller besökarstatestiken uppe. Man tackar. Har ni speciella önskemål om bloggens innehåll är det bara att kommentera.


GOD NATT.

Fruktansvärt slapp dag

Hjälp mig vad trött jag är. Mitt i blogginlägget fastnade min blick på simpson avsnittet på tv och när min haka började närma sig knäna vaknade jag till för att upptäcka att min mun blivit alldeles torr.

Det var i alla fall en riktigt lyckad kväll på kärven igår! Först när vi kommer dit vid tio finns det inte en enda person där. Så jag, Cissi och Lollo drog på förfest. Efter en knapp timme åkte vi tillbaka till kärven och kvällen blev som sagt riktigt bra. En massa dans med glada vänner och knappt någon sömn. Men den sömn jag fick var utmärkt.


Nu skall jag lägga ut bilder på facebook och kanske orka lägga in de sista bilderna ifrån Milano här.
Någon som ser fram emot att skolan snart börjar?

Hörs

Måndag

Dags att dra sig i kragen och komma igång med allt skolarbete som måste/borde vara klart redan på torsdag. En omöjlig uppgift som får min mage att skrynklas ihop av rädsla när jag tänker på det. Jag orkar helt enkelt inte plugga.

Kanske åker till Falun istället. Skall kolla biljetter nu.

Milano del två kommer senare.

Milano

Hemma! (Var hemma igår men kom mig inte för att skriva något.)

DAG 1!


Lollo, Gabba och Emma. Innan vi förstått att vår karta var en bluff.
Tänkte berätta för er om Milano-resan mestadels i bilder. Här ser vi Lollo, Gabba och Emma. Vi har precis anlänt till Milano med buss ifrån flygplatsen i Bergamo. Lollo håller här kartan som skulle leda oss från stationshuset till hotellet, trodde vi. Kartan visade sig vara den största bluffen under hela 2008 och vi spenderade 2 TIMMAR med att springa runt i Milano, släpandes på våra väskor, för att hitta hotellet.


Första kvällen. När vi äntligen hittade hotellet tog det 10 min för Gabba och Lollo att låsa in båda sina rumsnycklar på hotellrummet. De fick gå ner till receptionen och be om en ny, utan skor. Jag, Emma och Lollo gick en sväng men vi var både frusna och trötta så vi vände tillbaka till hotellet ganska snabbt. Kvällen spenderades med unoturnering, klättrande i garderober och en extra snygg special sminkning på Lollo.


Jag gav Lollo en mustach och Emma skrev "Pinto" i Lollos panna. Sedan bäddade vi ner henne i badkaret med en halvfull flaska mineralvatten.


DAG2!

Gabba, Lollo och Emma
Nyårsafton! Dags att ge sig ut i Milano och hitta en restaurang till kvällens firande. Emma var ivrigast av alla. Det slutade med att vi bad personalen i receptionen att tipsa oss om en bra restaurang och så gick vi dit för att titta.



Vi gick också och handlade endel fönödenheter i närmsta supermarket. Vi blev osams med hotellets bartender. Lollo och Gabba lånade, emot bartenderns vilja, med sig fyra champagneglas upp till vårt hotellrum. Vi började att göra oss i ordning inför kvällens festande.


Ungefär såhär såg jag ut. Klänning och lockigt hår.


Vi gick till restaurangen vid nio och satt där till runt klockan ett. En mycket trevlig restaurang måste jag säga. Vi hade väldigt roligt åt att inte förstå menyn och bara kunna gissa vad vi skulle få. Gabrielles förrätt tog nog priset eftersom den såg ut som en lila gegga och risgrynsgröt.



Jag orkar inte summera dag tre och fyra nu så det får bli en fortsättningsdel senare, håll till godo.