Photoshop!

Är klar med min redovisning, nu får den duga. Har suttit och grejat med bilder i PS CS3, fast inte gort något som jag kan visa. Har inte producerat alls mycket idag alltså, ännu en alldeles för slapp dag.

Har kommit lite längre på Zelda. HAHA

GOD MORGON

IDAG GÄLLER DET
skall bli helt klar med redovsningin så att jag kan gå till skolan laddad och klar i morgon. Herregud.

Nu skall jag i alla fall skapa en underbar grötfrukost och hålla tummarna för att det går något bra på TV.

Funderar på vad man skall göra efter skolan. Tänk om man skulle starta ett företag som säljer uppsatser. Jag menar, nu är jag ju ändå igång. Man mailar in ämne, kriterier och vilket betyg man vill ha och så sätter man in pengar på mitt konto. Tillbaka får man en färdig uppsats. Strålande.

Nej fy, inga mer uppsatser på minst ett år.

Så dumt

Nu sov jag bort en hel eftermiddag igen. Solen sken fortfrande när jag "bara skulle lägga mig ner en stund", och nu är klockan nio! Jag känner mig nästan deppig, så konstigt. Jag vill bara vara klar med allt och borta.

Ush

Hundratals timmar senare.. men på riktigt bara fem. Jag är alldeles för pigg för att inte vara produktiv idag, men allt jag gjort är att damma mitt rum och dammsuga. MEN INTE UNDER SÄNGEN.
Min säng är trasig för att ibland har vi sovit fem personer i den, nu mera säger den ifrån om man bara är två i den. Alltså den går sönder så fort jag inte sover ensam i den, i alla fall har jag staplat upp en massa böcker under sängen för att hålla den hel, vilket nu resulterar i att jag inte kan flytta den utan att den går sönder igen och jag måste ju flytta den för att komma åt med dammsugaren under!

ÅÅÅÅHH. JAG ORKAR INTE.
JAG VILL INTE HA PA-REDOVISNING PÅ ONSDAG

Sjuk

Nej idag är jag inte frisk helt enkelt. Gömmer mig i mitt hus, löser korsord, städar, pluggar och lyssnar på ljudbok. Pappa springer runt utanför och grejar och jag vill inte att han skall veta att jag är hemma, då vill han umgås. Det tutar hela tiden upptaget när jag ringer för att sjukanmäla mig.

Idag måste jag plugga

Gud varför har jag så mycket att göra, varför är jag så lat! Har mycket större lust att sätta mig framför TV:n och spela än vad jag har att ta fram alla ofärdiga rapporter, böcker och uppsatser. Jag måste dammsuga mitt rum idag, det börjar ju bli äckligt.

Snart PÅSK!

Söndag

Vilken slapp söndag. Har inte gjort någonting. Knappt stigit upp ur sängen alls. Sov till klockan tre och har efter det löst korsord, lyssnat på ljudbok, städat endel och sovit igen.

Igår gjorde jag högskoleprovet för första gången! Vilken apparat! Tusentals människor som anmäler sig och slussas in på olika platser i Sverige där dem delas in i grupper och placeras på numrerade platser. Man får blanketter med särskillda nummer som skall stämma överrens med nummer på andra blanketter. Man måste skriva sitt namn på ett visst sätt i små rutor och om man fyller i svaren på fel sätt så kan datorn inte känna av dem. Så fort provtiden är slut ropar en man i mikrofon "släpp pennorna" och om man inte gör som han säger blir testet ogiltligt. Jag, Gabba och Cissi satt i en stor idrottshall tillsammans med etthundranittiosju andra elever. Hallen kvar knäpptyst förutom då någon hostade eller prasslade med godispapper. Efter varje delprov tog man rast och försökte låta bli att jämföra sina svar med de andras. På det hela taget gick det bra. Enligt förra årets resultat hamnar jag runt 1,3-1,4 vilker jag är ganska nöjd med eftersom jag satsade på 1,5.

På kvällen åkte jag, Emma och Marie till kronan. De hade också gjort provet. Emelie och Jack var också med och det var en riktigt rolig kväll! Mýcket folk man kände, stundtals helt ok musik och alla var på bra humör.
Det tar emot att skriva att man varit på kronan faktiskt. så fånigt av mig. Lika fånigt som kronan, ha.

Vaknat

Har precis vaknat utvilad och glad. Solen strålar ochden förbannade snön som vräkte ner tidigare är påväg att smälta bort. Jag städar mitt rum för att min syster skall ha enav sina dundrande förfester i vårt hus idag. Själv ska jag väl plugga på till högskoleprovet, ta det lugnt och gå och lägga mig tidigt. Det gäller att vara laddad i morgon.

Självklart är problemet med giltligt ID uppe igen. Jag har varit för lat för att åka till Alingsås och hämta mitt nya pass, så jag har inget giltligt ID-kort, hurra. Skall försöka dit innan tre då polisen stänger. Kunde dom inte ha skickat ut passet till mig?

När dom endå kör hit passet kan dom ta med en rykande het grötfrukost.. jag orkar inte göra den själv just nu..

Fredag i morgon!

Idag inredde jag mitt kontor i en av skolans studieområden. Jag sänkte benen på ett bord och ställde det vinklat mot en vägg så att jag kunde använda det som skrivbord. Sen satt jag där med min uråldriga laptop och skrev på mitt PA. Gabba övertalade mig dessutom att ha på mig ett par enorma hörlurar med mikrofon, så att jag såg ut som någon som jobbar på via direkt.

En helt ledig fredag, hade det kunnat vara om jag varit klart med mitt projekt arbete. I morgon skall jag finputsa rapporten och slänga ihop en MVG presentation var det tänkt. Tore har gett mig lite mer tid till att skriva klart själva boken så jag ser starkt fram emot ett påsklov fullt med plugg.

HV71 har varit helt fantastiska de senaste dagarna och jag är så förbannat stolt. Roligast är hur många det finns som är otroligt tjuriga, på riktigt, över att Frölunda förlorar så stort. HV71 Nuvarande och blivande Svenska mästare!

Har suttit och spelat Zelda ikväll igen efter matchen, men nu är jag för trött för att göra det med. Funderar på att gå och lägga mig, jag vet inte ens vad klockan är!
Högskoleprovet på lördag.. det måste man väl plugga en stund till också.

Ibland tar man mer än man ger. Ibland förstår jag inte varför jag krånglar till allt, jag önskar att någon sa ifrån. Jag är så trött.

Linda

Mer jobb med projektarbete.  Hela veckan går ut på att skriva skriva skriva. Det är svårt att bara sitta och skriva hela tiden. Jag har ingen uppfattning över hur jag ligger till.. om det är mycket kvar eller om jag kommer att hinna. Men det är så underbart att skriva fritt. Skriva som man vill, om det man vill utan att behöva kolla upp alla källor hundratals gånger.

Har ont i ryggen och nacken. Det verkar som att Gabba är här i eftermiddag också, men hon orkar inte prata med mig säger hon. Den muppen.

Längtar till helgen. Högskoleprovet på lördag och sedan fest :)

Projektarbete

Nu är den igång, temaveckan. Nu skall alltså mitt Projektarbete bli klart! Hör och häpna, jag har knappt börjat. Känner hur döden kryper närmare. Den äter just nu på mina tår. Men mina lärare behöver inte oroa sig för så länge mina armar finns kvar finns det ju ingen anledning för dem att dra in antalet skolarbeten som måste in nu nu nu.
Förresten så har jag världens roligaste PA, jag skriver en bok! En som inte kräver en massa fotnoter och källor, bara min mormor. Underbart.

Igår var en riktigt bra dag! Jag vaknade så himla bra. Åt frukost och såg reprisen av Robinson på TV. Det var rätt eggande att se Robinson igen. Sedan jobbade jag 2,5 timmar åt min mor innan jag åkte hem och spelade TV-spel i nästan fem timmar (hahaha), har lånat Zelda av en vän.

Har lämnat in mitt arbete om Svensk språkhistoria. Är så NÖJD.

Nu skall jag slappa ett tag för att paniken över alla ofärdiga skolarbeten skall gro lite till. Vi hörs!


Snälla sjömän

Nu har jag alldeles rosa naglar, de är så snygga!

Idag har varit en bra dag. Vaknade utvilad, pigg och lycklig. Solen strålade och det luktade vår. Man känner den Svenska våren. Den pulserar och doftar och kvittrar så att man blir alldeles förtrollad.

Jag har äntligen fixat internet på min och min systers stationära dator. Så nu sitter jag i mitt vardagsrum och skriver medan TV:n visar myrornas krig. Har jobbat kväll. Det var meningen att jag och Emma skulle ut ikväll, men vi hittade inget.

Johannes och Mattias skulle till Jönköping. De skulle sova hos någon tjej och ta tåget hem i morgon. De vimspellarna går inte riktigt att lita på så vi valde att inte följa med dem.

Snart kommer min vän Hyperhelan hit och pratar lite, det blir en lugn kväll.

Jag har munnen full med jordnötsringar.

PUSS


Engelska C

Har haft engelska prov och det gick helt ok.
Nu skall jag köpa något att äta.
Australien ringde och undrade om magnetism, haha.

Pratade med min Svensklärare om min uppsats och hon verkas så nöjd!
Det känns så himla bra :)

Nej men hej då


Skolarbeten

Ni kan aldrig g i s s a vad jag gjorde igår!

jo det kan ni antagligen, jag pluggade. Svenska C uppsats om dialekt. Ja ä en väschötte vet du la. Det är inte så himla lätt för det är svårt för mig att avgöra vad som är Svenska och vad som är dialekt. För mig låter ju allt normalt, ha.

Idag skall jag dock till Borås för att repa med ett mina tre "rockband" som min mattelärare så förfärat uttryckte det. Vaddå rockband och vaddå tre? Tydligen går rektorn runt och sprider ut det.


Veckans "det här visste du inte om": Bilddagboken!


Bilddagboken förkortas BDB och togs i bruk i början av Maj 2004.
Den 20 februari 2009 innehöll BDB 236 439 718 bilder.
Den 12 oktober 2008 slog BDB besöksrekord med över 100 000 medlemmar inlloggade samtidigt.
Den 17 mars 2008 bytte BDB design.
Den nya designen är ful och kass.

Linn sitter och berättar om en muntlig bokrecension som hon diktat ihop, som tur var hade inte läraren läst boken.. Typiskt Linn tur.

Tisdag

Emma påpekar för mig att det är Onsdag i morgon.

På mattelektionen:
Cissi: Gud vad svårt det är att räkna ut roten ur utan miniräknare!
Linda: Var är din miniräknare då Cissi?
Cissi: På kärven tror jag..

HAHA (Kärven är hotellet i Herrljunga där Cissi bara befinner sig i berusat tillstånd och tydligen med sin miniräknare).

Har lämnat in en skoluppgift idag. I TID!

Jag kom i tid i morse också. Först höll min lärare bokstavligt talat på att ramla av stolen. Sedan började han dansa och till sist så målade han en ruta på väggen med ett kryss i och mitt namn.

Evergreen

Tänk att jag kunde glömma något sådant Faithless - Evergreen. Hjälp vad jag knarkade den låten på högstadiet och nu kom jag på igen att den fanns. Fast jag vet inte om den är lika bra längre men det spelar ingen roll. Det är själva saken att jag totalt glömt bort något som jag tyckt så mycket om. En sådan sak som man försäkrat sig själv att man aldrig skall glömma. Lite tråkigt att komma på

Klockan är slut

Jag har röda naglar, men det var inte jag som valde färg.


Idag skall jag i vanlig ordning plugga, men se! Jag inleder pluggkvällen med lite rast, det är jag väl värd. Idag skall jag vara effektiv och skita i om jag "bara" får VG. Gör klart, skicka in.

Vad tycker ni om att min far skypade med en Amerikansk vän. Han bar runt sin bärbara dator med inbyggd webbcam och visade upp vårt hus.
"Here are some Swedish youths"
Vi vinkade
"This is Emma"
Emma vinkade
"They eat pizza and drink coca cola, I guess you have never heard of it before. It's a Swedish national drink"
Amerikanaren skrattade

Sedan filmade han min RHCP-planch där de är helt nakna, förutom att de har trätt på strumpor på sina snoppar. Då skrattade han ännu mer.


Röda ögon

Som i 28 dagar senare!
Nej men som i trötta ögon, som sovit dåligt och alldeles för lite.

Har kommit i tid, hunnit ligga på Simon och få låna ett zelda spel av en annan Simon. Nu har jag samhällslektion och som vanligt sitter alla olika delarna av min klass och tittar på ilmklipp på internet istället för att arbeta på sina uppgifter.

Simon, Simon och Simon. Robin och Robin:
Klassens kåk.
HAHAHA

Min kylskåpsgarderob

Hur många kan kyla sin Herrljungacider och förvara sina kläder i samma rum? JAG. Min feta garderob är iskall, så nu har jag ett stort kylskåp också.

På tal om kalla saker så är jag just nu i stort behov av något varmt att värma mina iskalla tår på. Herregud, jag har knappt någon känsel i dem men ändå är jag för lat för att leta fram ett par matchande strumpor.

HV71 (nuvarande Svenska mästare i Ishockey) kommer att vända underläget och vinna i år igen. Frölunda kommer att komma.. fyra ungefär. Volvo aktierna kommer att stiga i värde och det kommer att bli bra väder på onsdag.

Nu skall jag försöka mixtra med blogg designen.

HÖRS

Natt

Jaha nu sitter man helt plötsligt här ensam igen.

Har haft lite vänner på besök, vi har frossat med pizza, godis och film. Såg "låt den rätte komma in", den var bra!

Såg också när melodifestivalen avgjordes. Vi studdsade som bollar i soffan när både Måns och EMD fick långa tittarpoäng, även om jag starkt ogillar deras typ av musik så var vad som hellst bättre än att vi skickat ugglan till final. Det hade aldrig funkat. Det var faktiskt riktigt oväntat men alltså en lättnad att opera kvinnan vann.

Nu är jag mätt och illamående och funderar nästan på att sova tidigt.

Ha en bra natt

Lördag

Här har man bara slappat, käkat godis och pratat i telefon en hel dag. Snart kommer Emma och därför måste jag gaska upp mig, ta en dusch och städa lite.

Jag längtar så ofantligt mycket till skolslutet. Inte för att skolan är tråkig eller för att jag är trött på mitt liv. Jag längtar för att jag inte har något att se fram emot. Inget jobb, inga resor, ingenting. Jag kan göra precis vad jag vill. Antagligen sommarjobbar jag, hälsar på lite vänner världen över och pluggar sedan vidare, men jag skulle precis lika gärna kunna gå i ide ett år och låta håret på benen växa sig långt.

Min största dröm är fortfarande att fotvandra/lifta. Först Sverige, sedan Sydamerika/Australien. Ingen telefon, ingen dator, ingen riktig dusch förutom de jag lyckas sno till mig på någon camping plats. Inga fylle fester med misslyckade slut, inga förväntningar. Allas oro, var är Linda? Jag är borta!
Tänk att komunicera via långa filosofiska brev. Jag skulle kunna skriva, läsa och njuta av livet.
Precis som det ilar genom kroppen av välbehag och lycka då jag cyklar hem ifrån skolan på kvällarna, trött, hungrig, men ofantligt fri, så skulle den otroliga friheten i att vara borta och inte ha några plikter få mig att rysa. Att campa vid stilla sjöar, bli myggbiten, frysa på nätterna.. tänk vilken sommar!

En alldeles underbar fredagkväll

JA. Nu är det ÄNTLIGEN helg. Tack gud eller vem det än var som lät mig över leva ännu en lång vecka. Nu sitter jag med handuken runt kroppen och skall snart in i duschen.

Lyssnar på The Fray och önskar att jag inte ätit upp allt godis tidigare. Hade varit så gott med lite sega lakritsnappar. Har inlett helgen med att sova i 100 minuter. I kväll skall jag ta det lungt och spela spel och äta popcorn. Är alldeles för trött för att vara vidare social och självklart visar det sig att det blir fest i kväll. Vännerna får klara sig utan mig för omväxlings skull.

Grattis William 19 år!

Spotify hade bara tre Fray låtar. Vad ska jag nu lyssna på när jag duschar?

Vad ska ni göra i helgen?


Snö

Nu sitter jag här och pluggar igen, eller har rast. Idag har jag den roliga delen kvar på uppgiften som jag gjorde "klart" igår. Sitter och mixtrar i Indesign och PS för att den skall bli snygg.

Det snöar ute. Det snöar väldigt ofta nu förtiden. Där gick man hela vintern och klagade på den frånvarande snön och precis som jag kommer den alldeles för sent. Varje dag snöar det lite men idag har det kommit igång ordentligt. Kanske inte kommer hem ikväll? (högst troligt).

Nu blev jag vlädigt avslappnad. Jag skulle ha glidit av stolen om det inte varit för mina snabba reflexer, hann precis gripa tag i bordskanten. Har precis ätit två baguetter med räkröra och godis, har ont i magen.

Religionsprov i morgon.

Torsdag

Jag sitter här med en stulen fruktsoda, den ser så god ut. Men den tillhör PA-gruppen Gabba, Cissi, Simon och Robin.. så jag måste nog lämna tillbaka den.

Jag var så laddad inför att komma i tid idag men jag kom 25 minuter sent och nu sitter jag och bloggar istället för att skriva på min samhällsuppgift. Pappa har äntligen satt igång vattnet i min och min systers dusch så nu kan jag gå direkt ur sängen in i duschen utan några hinder. Jag stod inne i duschen, vinglade och tänkte på hur trött jag var, när jag upptäckte att jag inte alls var trött. Jag var jättepigg, men oroa er inte.. det har gått över nu.
Dags för samhällslektion!

HAHAHA



Kunde inte låta bli, jag älskar den här!


NU är rasten slut


Pluggdag

Idag smäller det. Jag ska bli KLAR, med en skoluppgift.

Det går riktigt bra förutom att jag håller på att dö av svält. Jag har dock bestämt mig för att göra klart den här uppgiften så att jag kan ägna heeela eftermiddagen i morgon till att plugga religion. Tittade i min kalender och såg att det är prov på fredag, vilken härlig överraskning!

Tillbaka till mat..
Gud vad gott mat är. Det är, så gott. Tänk pannkakor, pizza, spagetti & köttfärsås, fläskfilé med hassebackspotatis, ungsbakad lax & potatismos, varm baugett med någon kall röra.

Jag skall åka förbi affären och handla innan jag åker hem. Skall tillaga en god couscous röra om inte min mamma har varit så vänlig och lagat något åt mig. Förra gången jag gjorde en sådan röra hade jag tre ingredienser: couscous, ägg och fetaost. Inte gott säger ni? Det var SKITGOTT.

Nej nu är min rast slut säger jag.

Låt inte mig störa

Oh vilken underbar dag. Vaknar av att min systers blivit-kvar-efter-festen vänner springer in och ut ur mitt rum för att besöka toaletten. Det är skönt att ha toaletten på sitt rum för man kan gå naken direkt ur sängen in på toa och vänta med att vakna tills man har kommit ut ifrån toa och ser sin nakna kropp i spegeln och tänker "God morgon snygging". MEN, när det är mycket folk i huset är det tvärtom jobbigt, man vet aldrig vem som kan komma in och framför allt inte när de kommer in.

Kom nyss in igen efter att ha hjälpt pappa att lassa in det sista lasset med ved in i vedboden. Nu står han själv ute och sopar upp alla utspridda träflisor ifrån den våta asfalten, så nöjd och glad. Vi har ett utrymme för ved inne vid pannan och sedan en lång länga med ved utomhus som pappa har byggt en portabel vedbod till: "Det här är den snyggaste portabla vedboden vi någonsin byggt LInda!".

Nu sitter jag i soffan med kalla rosiga kinder och alldeles för varm kropp samtidigt som jag dricker Herrljunga cider ur en flaska och lyssnar på musik. Skall kanske plugga lite.. eller lösa lite mer korsord och lyssna på ljudbok.

I vilket fall, vi hörs senare.

Framtiden

Om jag hade sparat alla informationskataloger som skickats till mig under trean, ifrån olika skolor och utbildningar, så hade jag inte behövt oroa mig för framtiden.

Jag hade nämligen kunnat bygga ett hus, en båt eller en femtio meter hög Papier-maché gris. Sedan hade jag kunnat sälja mitt hus, min båt eller min gris svindyrt och startat ett eget företag som tillverkar fler kataloger och terroriserar nästa års treor med dem. Jag hade blivit rik och aldrig ens behövt plugga. Gud vad smart.


Veckans "Det här visste du inte om": Austin Stevens!


Austin växte upp i Sydafrika och som tolvåring hade han landets viktigaste samling av exotiska och giftiga ormar. Han har skrivit två böcker ("Snakes in my bed" heter en av dem) och varit med i ett flertal dokumentärer där han ofta gör saker som; slänger sig ner i vattenhålor från branta stup för att fånga ormar, krålar efter varaner eller tvärtom, springer som en tok för att komma undan varanerna, sticker ner sina händer i mystiska hålor samtidigt som han exhalterat berättar för tv-tittarna att "det här är ett typsikt orm-bo".
Läs mer eller se klipp ifrån hans dokumentärer:

http://en.wikipedia.org/wiki/Austin_Stevens

http://www.youtube.com/results?search_type=&search_query=austin+stevens&aq=0&oq=austin+steven


Vet ni inte vem Austin Stevens är så bryr jag mig inte. Jag har fullt upp med att bygga en papier-maché gris.

Nack ont

Ironiskt nog fortsätter jag att skriva trots att jag inte har något att berätta. Miljontals idéer och drömmar snurrar runt i mitt huvud och jag har inte bara ont i nacken, jag har ont i ögonen, halsen och huvudet också.
Gabba var inte i skolan idag men jag skickade henne ett fint mms med min nya bakgrundsbild som föreställer just Gabba i en av hennes fulaste miner. Jag skulle kunna bygga upp ett helt galleri med hundratals foton på Gabba med miner den ena fulare än den andra. Men eftersom hon bor i skogen så kom inte mms:et fram, slut på det roliga.

Jag ska försöka mig på att plugga hemifrån idag. Jag orkar inte sitta här, tror jag håller på att bli blind. Ser förbannat dåligt. Om jag ska ha glasögon så ska jag ha rejäla, inga små pluttiga som skymmer sikten. Jag vill ha två TV-skärms-stora glasrutor som täcker ca 70% av ansiktet. JA. Så, var köper jag dem. Skicka dem till mig annars..


Sådana glasögon hade varit fint!

Presentabel

NU är jag presentabel. Skall ut en sväng.

HV71 Vann stort 7-0 mot Timrå ikväll, thats the spirit!

Det är galna kineser på tv som vanligt och jag skall gå på toa.

HEJ DÅ

Utmana

I skolan. HA.
Jag ska på elevrådsmöte snart och jag hoppas att det blir lite fika. Det är vi absolut värda för att vi arbetar så hårt med skolans utveckling.

Vad i hela världen finns det att göra! I kväll blir det Herrljunga revyns genrep och sedan har jag ingen aning om vad jag ska göra.

Danmark i April och Tunisien i Maj..

Kan inte någon ge mig en utmaning?


Hur var det nu man gjorde igen?

Jag tror, på fullaste allvar, att jag tappat min koncentrationsförmåga någonstans OCH att jag har glömt hur man skriver en svenska och engelska uppsats.

Varför skall detta hända sista terminen i skolan?
Jag skall hem och äta nu. I morgon ska jag göra något mycket bättre..


Sov gott!

Studiebesök

Ja idag var jag och min Designlektionsklass på studiebesök! Weho tänker ni nu men varför i hela världen gör ni det? När har någon varit på ett lyckat studiebesök? (Jag när jag var i en ubåt och fick ett tackmail efteråt för att jag frågat så mycket) I alla fall så bar det av till Ascom, som alltid när det gäller studiebesök.
Min lärare påstod att han valt Ascom för deras bra ergonomiskt utformade arbetsplatser men jag är övertygad om att han inte orkade leta reda på något annat. För tredje gången under min gymnasietid fick jag ta på mig blå tossor och en grå ful skjorta och svassa runt efter två måtligt intresserade Ascom anställda.
Jag skötte mig bra tycker jag, frågade en massa och rörde ingenting.

Nu sitter jag i skolan och skall plugga Svenska. Det gick riktigt bra igår men blev inte färdig, så jag måste ta tag i det hela och göra klart.

Vi hörs