Milano (del 2)

Dag 3


Nyårsdagen sov vi nästan till två. Jag och Emma väcktes av Gabba och Lollo som redan hade sprungit runt och hittat en bra frukost/lunch/middag restaurang. Det blev vår första Italienska pizza och ett möte med en mycket hotfull servitris.


Efter maten gick vi hem och somnade igen. På kvällen kände vi att vi var tvugna att göra något så vi tog metron till Il Dumo för att ta lite kort, äta något och helt enkelt se oss omkring.


Ill Dumo är en helt fantastisk byggnad och jag som älskar arkitektur blir tokig!


Vi fönstershoppade lite och pratade med en Egyptsier på ett café i en timma, eller rättare sagt han pratade om sig själv i en timma.


När vi letade efter närmaste uteställe träffade vi sex stycken mycket trevliga Fransmän som drog med oss tillbaka till "fest gatan". Vår kväll som bara skulle vara några timmar varade istället tills dess att barerna stängde och vi blev utslängda.


Gabba förlorade i tumbrottning och tvingades att äta den starka chips-dip såsen.



Dag 4


Utsikten ifrån vårt fönster. Vi som skulle gå upp halv nio för att vara ute i god tid och hinna shoppa i hela Milano. Efter en sen utekväll sov vi till halv tio innan vi tvingade oss själva upp ur sängen.


Jag hittade en riktigt snygg vår-jacka (har bara vår-jackor kom jag på). Vi tog en kort paus på hotellet innan vi drog vidare.


Dags att åka metro igen! Gillade verkligen den Italienska metron, även om Lollo blev höjdrädd i rulltrapporna. Tillbaka till Ill Dumo området för att spana in Prada m.fl.


Vi hittade in i kyrkan som var ännu mer fantastisk på insidan! Självklart var Gabba tvungen att häda genom att gå så nära "det heliga området" som möjligt och sedan lägga sig på främsta bänken som en annan uteliggare, typiskt! En vakt kom och sa till henne på ca 42 sekunder.


Sista kvällen i Milano. Tjejerna hade 1,5 liter vin kvar att dricka upp. Lollo som påstod sig vara "sjuk" fick ner mer än en halvliter tack vare Gabba som själv blev helt blå i munnen. Emma var inte långt efter medan jag var den med mest kontroll. Lollo som sagt att hon "hade något i halsen", hela kvällen beslutade sig för att spotta på golvet i hotellets reception. När Gabba frågade vad hon höll på med insåg hon sitt misstag och geggade ut spottet på golvet med skon (det roliga här är att Lollo i vanliga fall aldrig skulle spotta på golvet ,någonstans.). Vi letade efter en restaurang i ca en timma och mötte sedan upp Erik och Fabi.


Gabba hade blivit sjuk men jag, Emma och Erik lyckades egga med Lollo ut. Fabi hade blivit tipsad om ett ställe och vi drog dit. Tyvär var alla sittplatser för speciella gäster och VIP så det blev att stå upp. Jag som redan gått alldeles för länge i mina högklackade skor (i sökandet efter en passande restaurang) var helt slut i fötterna efter en timmas dansande. Vi lyckades som tur var flörta in oss på VIP medan Erik stod utanför , med Fabi som sällskap och viftade tummen upp till oss, för honom var det omöjligt att komma dit.


Och här har vi avslutningen. En hemsk bild som inte smickrar någon, men kolla killen. Jag måste ha med den här bilden. Killen arbetade som bartender på ett ställe på bargatan och han var rätt snygg i skjorta och hängslen, hjälp. Men han är ju otrolig, hur länge tror ni att han har övat in den där posen? Erik gillade honom minst lika mycket som oss tjejer och frågade bland annat om han kunde få hans tröja. Fabi suckade och frågad Erik varför han alltid måste verka så bögig vart de än kommer. Vi var hemma sent och hann sova 1,5 timmar innan det var dags att ta sig till flygplatsen.



Resan hem gick bra, alla var trötta och hälften var sjuka. Nästa nyår blir det ett nytt ställe att fira på.

Comments

skit bra sammanställning Lindabäst! den tackar jag för!

2009-01-14 @ 17:31:25

Leave a Comment

Name:
Remember Me

E-mail:

URL:

Comments:

Trackback